torstai 19. toukokuuta 2016

Rusticheria Stella - aina ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella

Aina ei myöskään kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Pikkukaupungin ravintolaksi valkeakoskilainen Stella on helmi. Aamulehden ylistävät arviot punajuuririsotosta eivät olleet turhia. Se on nyt todettu. Maistelin risottoa Stellassa alkuruuaksi, kun taas mieheni söi perinteisemmän antipasti & misti -annoksen. Tai maistelimme ruokia vähän pöydän puolin ja toisin. Antipasti ja mistin parasta antia oli mielestäni savumuikkumousse, joka miellytti myös annoksen valinnutta miestäni.  Makkarat  ja juustot ovat tietysti aina hyviä. Hauskaa oli  huomata, että samoja komponentteja oli käytetty sekä herkkulautasella että risotossa. Balsamico sipulit olivat kovasti mieleisiä.  Alkupalalautanen sopii mainiosti nautittavaksi pieneen nälkään tai vaikkapa viinilasillisen äärellä.


antipasti & misti


Pidin valitsemastani punajuuririsotosta kovasti. Se oli täyteläinen, mutta ei edes isosta juustomäärästä huolimatta tuntunut liian raskaalta tai tunkkaiselta. Punajuuri maistui risotossa selvästi, mutta maku ei ollut liian hallitseva. Risotto oli väriltään tavattoman kaunis. Houkuttaisi kovasti yrittää tehdä toisintoa tai omaa versiota punajuuririsotosta. Ehkä sen teenkin aikanaan uudensadon punajuurista. punajuuririsotto
Pääruuaksi mies valitsi pollo & saltimbocca, joka oli salviavoissa haudutettua suomalaista maalaiskanaa ja parmankinkkua rosmariini-lohkoperunoilla. Sesongin mukaan lautaselta löytyi vihrää parsaa ja paahdettua tomaattia. Itse valitsi pääruuaksi cervo & polpette -annoksen, jossa oli kolme isoa hirvipyörykkää ja kermakastiketta. Riista houkutti. Lisäkkeeksi valitsin hyvin perinteisesti perunamuusia.  Perinteisiä olivat myös annoksen muut lisäkkeet suolakurkut ja puolukkahyytelö. Hirvipyöryköiden mieto riistainen maku oli loistava. Yhdistelmänä risotto ja hirvipyörykät oli sen verran tuhti, että en selvinnyt  enää pääruuasta ihan yksin. Onneksi sain apuja pöydän toiselta puolelta. Tällä kerralla emme kumpikaan jaksaneet jälkiruokaa, joten niistä jälkiruuista ei voi sanoa mitään. Tämä ehkä kertoo jotain myös annoksien koosta.pollo & saltimboccahirvipyörykät


Ruokailu Stellassa ei ollut ensimmäinen kerta. Aikaisemmatkin kokemukset ravintola Stellasta ovat pelkästään positiivisia. Olen ollut asiakkaana niin arkisilla lounailla, a la carte ruokailijana ja sunnuntaisella perhepäivällisellä, jossa alku- ja jälkiruoka noudettiin buffetista ja pääruoka tuotiin annoksena pöytään. Tällä kerralla olimme matkassa kaksin, mutta aikaisempien kokemuksien perusteella voin kertoa, että myös lasten kanssa ruokailu Stellassa sujuu, ja tuntuu, että lapset ovat tervetulleita asiakkaita.

Pikkukaupungin ravintola joutuu pärjätäkseen miellyttämään varmasti hyvin monenlaisia asiakkaita. Itse asiakkaana ajattelen, että Stella on onnistunut hyvin. Menu on melko lyhyt, mutta monipuolinen ja se vaihtuu riittävän usein. Listalta löytyy pizzan ja hampurilaisten lisäksi myös "oikeaa" ruokaa, ja hienompikin ruokailu onnistuu. Positiivista on sekin, että lapsille on tarjolla muutakin kuin nauravia nakkeja. Palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Rohkenen suositella Stellaa kesän yhdeksi (vene)retki kohteeksi. Vierasvenelaiturista ei ole pitkä kävelymatka hyvän ruuan pariin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti