perjantai 4. marraskuuta 2016

Yön yli uunissa hautunut riisipuuro

Vapaapäivien parasta antia on kiireetön aamiainen Joskus aamiainen voi olla ylellinen brunssi, mutta luksuksen tuntua saa aikaan paljon yksinkertaisemminkin. Ja edullisemmin. Riippuu hetkestä ja mielentilasta, mikä milloinkin on paras vaihtoehto. Olen riisipuuro-fani. Jo kesällä haaveilin uuniriisipuurosta ja heti ensimmäisten koleiden syyssäiden myötä toteutin haaveeni rauhallisesta riisipuuro-aamiaisesta. Erityistä olisi tietysti, jos puuron hauduttaisi leivinuunissa tai takassa, mutta sähköuunissakin onnistuu!


*

Uuniriisipuuro


1,5 dl puuroriisiä
1 l maitoa

suolaa

nokare voita uunipadan voiteluun

Voitele uunipata. Laita pataan puuroriisi ja maito. Hauduta uunissa kannen alla miedolla lämmöllä (max 100 astettetta) yön yli (7 tuntia tai enemmän). Nauti voisilmällä ja/tai kanelisokerilla.

*


Uunipuuro on aika harvinaista herkkua. Harvemmin sitä tulee hauduteltua yön yli, vaikka kannattaisi. Niin hyvää on pitkään matalassa lämmössä kypsynyt puuro. Tehtiin se sitten riisistä tai ohrastaMeillä käytetään vähälaktoosisia tai laktoosittomia tuotteita. Niissä on se huono puoli, että varsinkin pitkä kypsennys, joskus lyhyempikin, tekee ruuasta vaaleanpunaista. Makuunhan tämä ei vaikuta, mutta ulkonäköön. Jospa vielä joskus saisi valkoista riisipuuroa. Osaako joku kertoa mistä maidon punertuminen johtuu? Vielä parempi olisi, jos saisin neuvon miten valmistaa valkoista uuniriisipuuroa ilman laktoosia!


2 kommenttia:

  1. Uunipuuro on kyllä ihan parasta ja se maistuu erityisen hyvältä juuri nyt kun mittari näyttää pakkaslukemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunipuuron lisäksi olen haaveillut ruismarjapuurosta. Onneksi edessä on pitkä talvi toteuttaa puurohaaveita. Kiitos kommentista Annaleena!

      Poista