perjantai 4. marraskuuta 2016

Yön yli uunissa hautunut riisipuuro

Vapaapäivien parasta antia on kiireetön aamiainen Joskus aamiainen voi olla ylellinen brunssi, mutta luksuksen tuntua saa aikaan paljon yksinkertaisemminkin. Ja edullisemmin. Riippuu hetkestä ja mielentilasta, mikä milloinkin on paras vaihtoehto. Olen riisipuuro-fani. Jo kesällä haaveilin uuniriisipuurosta ja heti ensimmäisten koleiden syyssäiden myötä toteutin haaveeni rauhallisesta riisipuuro-aamiaisesta. Erityistä olisi tietysti, jos puuron hauduttaisi leivinuunissa tai takassa, mutta sähköuunissakin onnistuu!






*

Uuniriisipuuro


1,5 dl puuroriisiä
1 l maitoa

suolaa

nokare voita uunipadan voiteluun

Voitele uunipata. Laita pataan puuroriisi ja maito. Hauduta uunissa kannen alla miedolla lämmöllä (max 100 astettetta) yön yli (7 tuntia tai enemmän). Nauti voisilmällä ja/tai kanelisokerilla.

*






Uunipuuro on aika harvinaista herkkua. Harvemmin sitä tulee hauduteltua yön yli, vaikka kannattaisi. Niin hyvää on pitkään matalassa lämmössä kypsynyt puuro. Tehtiin se sitten riisistä tai ohrastaMeillä käytetään vähälaktoosisia tai laktoosittomia tuotteita. Niissä on se huono puoli, että varsinkin pitkä kypsennys, joskus lyhyempikin, tekee ruuasta vaaleanpunaista. Makuunhan tämä ei vaikuta, mutta ulkonäköön. Jospa vielä joskus saisi valkoista riisipuuroa. Osaako joku kertoa mistä maidon punertuminen johtuu? Vielä parempi olisi, jos saisin neuvon miten valmistaa valkoista uuniriisipuuroa ilman laktoosia!


8 kommenttia:

  1. Uunipuuro on kyllä ihan parasta ja se maistuu erityisen hyvältä juuri nyt kun mittari näyttää pakkaslukemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunipuuron lisäksi olen haaveillut ruismarjapuurosta. Onneksi edessä on pitkä talvi toteuttaa puurohaaveita. Kiitos kommentista Annaleena!

      Poista
  2. Hei! Laktoosittoman ja valkoisen puuron saa kauramaitoon tai muuhun kasvimaitoon tekemällä. Itse käytin purkillisen kaurakermaa ja loput kauramaitoa. Hyvää tuli ja eläimet ja ympäristö kiittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Anonyymi! Ihastuin kookosmaidosta keitettyyn riisipuuroon. Kaapissa on myös manteli- ja soijamaitopurkit odottamassa sopivaa riisipuurohetkeä. Täytyypä lisätä vielä kauramaitokin luetteloon.

      Poista
    2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  3. Ruispuolukkapuuro tulee todella hyvää Korpelan Myllyn ruisrouheesta, jonka paketin kyljessä on hyvä ohjekin. Itse kyllä lisään vähän puolukan määrää, kun siitä niin tykkään ja miehen mieliksi sokeria. Leipäuunissa tehtynä ehdoton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruispuolukkapuuroa en olekaan syönyt aikoihin, vaikka pidän siitä tosi paljon. Kiitos muistutuksesta ja mukavaa joulun aikaa Maija.

      Poista
  4. Mökillä leivinuunissa herkkua, mutta sähköuunissa en raaski. Vaikka mieliteko kyllä nyt yllätti.

    VastaaPoista