Kokista ja blogista

Tervetuloa blogiini!
Viikonloppukokkina häärii 4-kymppinen sopankeittäjä, joka leipätyökseen tekee aivan jotain muuta kuin laittaa ruokaa. Viikonloppukokki on itseoppinut ruuanlaittaja ja ruokaharrastaja. Resepteistä vain harva on täysin omani. Ideoita ruuanlaittoon keräilen matkan varrelta lehdistä, kirjoista, blogeista, tv:stä sekä ystävien ja tuttavien keittiöistä. 


Arkisin ruuanlaitto on pitkälti keittämistä ja lämmittämistä - nälän torjuntaa ja siirtämistä. Viikonloppukokin sapuskoja syövät, ja apukokkeina hääräävät puoliso ja alakouluikäiset tyttäret. Toisinaan roolit vaihtuvat ja viikonloppukokki onkin apukokki!


Blogista löytyy ruoka- ja leivontareseptejä laidasta laitaan. Viikonloppukokki perheineen on kaikkiruokainen. Ruokapöydästä löytyy lihaa, kalaa, kanaa ja äyriäisiä. Kasvikset ovat valitettavan usein lisäkkeiden roolissa. Koska ruokaa tehdään arkena ja pyhänä, blogista löytyy aivan tavallisia arkiruokia, mutta myös juhlaruokia esimerkiksi kalenterivuoden juhliin liittyen. Haaveissa on kokata sesonkien mukaista ruokaa. Aina se ei onnistu, joskus tekee mieli jotain, joka ei ole juuri sesongissa. Tuoreet, kotimaiset raaka-aineet kiinnostavat ja itse tekeminen tuntuu tärkeältä. Kokkailut eivät aina ole viimeisimpien trendien mukaisia, joskus vanhassa on vara parempi. Enimmäkseen ruoka harrastuksena on tuonut onnistumisen iloa ja uusia elämyksiä, mutta muutama keittiökatastrofi on muistissa ja tänne raportoitu.
Ruuan lisäksi kirjoitan myös matkoistamme Suomessa ja vähän muuallakin. Perhekin teksteissä vilahtelee. Kuvituksena käyttämäni valokuvat ovat itseottamiani. Ethän kopio tai lainaa kuviani luvatta. Hae tästä blogista - toiminnon avulla pystyt etsimään hakusanalla vanhempia tekstejä. Reseptejä voit etsiä myös teemojen mukaisilta välilehdiltä. Sivupalkista löytyvien tunnisteiden avulla saatat löytää jotain, mikä juuri sinua kiinnostaa. Kuten kaikissa harrastuksissa, niin tässäkin, taidot kehittyyvät. Osa vanhimmista julkaisuista on vähän hassun näköisiä, mutta reseptit sinänsä toimiva, joten harrastuksen alkuvaiheessakin julkaissut kirjoitukset ansaitsevat paikkansa. Vanhimmat valokuvat ovat teknisesti heikkolaatuisia, mutta sekin kertoo vain siitä, mitä olen matkan varrella oppinut. 

Viikonloppukokkia pystyt seuraamaan paitsi blogin kautta myös facebookissa ja instagramissa. Yhteyden saa sähköpostillakin: viikonloppukokki@gmail.com. Kiitos jo etukäteen kaikista yhteydenotoista! Jokainen yhteydenottaja, seuraaja, tykkääjä ja kommentoija tekee päivästäni erityisen mukavan. 

Olen kiinnotunut yhteistyökuvioista tuotetestausta myöten Parhaiten saat yhteyden sähköpostitse lähettämällä postia osoitteeseen viikonloppukokki@gmail.com tai facebookin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti