keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Pösilöt sipulit

On ollut ajatuksissa jo pidemmän aikaa kiittää kaikkia teitä, joilta olen saanut palautetta sähköpostilla, kommetteina blogiin tai tykkäyksinä facessa. Usein kuitenkin käy niin, että sitä alkaa tohkeissaan kirjoittamaan siitä, mikä on mielen päällä. Kiitokset unohtuu. Nyt siis vihdoin: kiitos! Blogista ja kaikkeen siihen liittyvästä on tullut minulle tärkeä harrastus. On ilo huomata, että lukijoita ja seuraajia, hyvän ruuan ystäviä, on paljon ympärillä.

Blogia pystyt seuraamaan helposti facebook-profiilin kautta. Tykkäämällä Viikonloppukokista saat uutisvirtaasi tiedon uudesta blogi-päivityksestä. Ja muutenkin, jos seuraat, käy tykkäämässä, minäkin tykkään. Toinen näppärä tapa seurata uusia julkaisuja on painaa seuraa-painiketta blogit.fi -sivustolla. Kirjautuneen seuraajan suosikit pysyvät tallessa ja matkassa mukana, mikäli seuraat blogeja eri laitteilla.

Mutta sitten asiaan eli Pösilöihin sipuleihin. Nimihän tulee luonnollisesti Beaujolais Noveau -viinistä, jota käytin tehdessäni Tommy Myllymäen ohjeella balsamiviinietikassa keitettyjä sipuleita. Etikkainen, hunajalla maustettu sipuliruoka on loistava lisäke monelle ruualle. Aniksensiemenillä maustetut sipulit sopivat varmasti loistavasti esimerkiksi jouluiseen juustopöytään tai leikkelelautasen lisukkeeksi.

*

Pösilöt sipulit

2 annosta

250 g paistinsipuleita kuorittuna (käytin pieniä salottisipuleita)
0,5 dl balsamietikkaa
1 dl punaviiniä (beaujois nouveauta)
0,5 dl hunajaa
1 tl aniksen siemeniä
suolaa

Laita kaikki ainekset suolaa lukuunottamatta kattilaan ja hauduta kannen alla keskilämmöllä 40 minuuttia.

Nosta sipulit kattilasta ja keitä liemi kokoon. Laita sipulit takaisin ja mausta suolalla. 

*


Sipulit voi tarjota heti lämpiminä tai myöhemmin kylmänä. Pösilöitä sipuleita kannattaa oikeastaan isompi satsi kerrallaan, sillä ne säilyvät puhtaassa tiiviissä astiassa pitkään hyvänä. Takana on viikko jääkaapissa, ja vielä sipulit olivat ihan kunnossa.


Varmasti sillä, mitä punaviiniä liemessä käyttää, on vaikutusta lopputulokseen Minä hukutin tähän koe-erään tämän vuoden beaujolais nouveauta, joka ei juomalla tästä huushollista loppunut. Avattu pullo oli Georges Duboeuf. Viinille tuli käyttöä, ja niinkin vaikuttunut olin tästä reseptistä, että ajattelin tehdä jouluksi uuden satsin. 
Pienten sipuleitten kuorimisessa on aika kova homma. Tiesittehän sen niksin, että upottamalla sipulit vähäksi aikaa kylmään veteen, kuori lähtee helpommin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti