maanantai 2. toukokuuta 2016

Pekoniparsaa ja paholaisen munia

Näin pitkälle venähti tämä kevät ennen kuin pääsin parsan kimppuun. Viime päivinä menetettyä parsakautta onkin kiritty kiinni, ja kevään herkkua on syöty oikein urakalla. Blogit ja instagramit ovat jo pitkään olleet täynnä parsaa. Kotimaisen parsan satokausi on vasta tuloillaan. Vieläkin, vaikka mennään jo toukokuussa, kaupasta löytyi ostoskärryyni vain tuontitavaraa. Onnistuin kyllä ostoksissani hyvin ja sain napakoita, tuoreita parsoja. Puumaista vartta oli vain hyvin lyhyelti katkaistavaksi ja kuorikin oli ohut. Ensimmäinen parsa-annokseni tänä keväänä oli mauiltaan varsin perinteinen: parsaa, pekonia, parmesania, kananmunaa ja pinjansiemeniä.Pekoniparsaa ja paholaisen munia*

Pekoniparsaa ja paholaisen munia

2 annosta

4 parsan vartta
4 pekonin siivua

3 keitettyä kananmunaa
avokado
limen mehu
suolaa

paahdettuja pinjansiemeniä
parmesanlastuja
salaatinlehtiä


Aloita keittämällä kananmunia 6 minuuttia. Jäähdytä munat. Halkaise jäähtyneet munat ja siirrä keltuaiset sivuun täytettä varten.

Valmista sitten täyte. Halkaise avokado ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää kulhoon munan keltuaiset. Purista joukkoon limen mehu ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla.

Täytä valkuaiset avokado-keltuaistahnalla.

Katkaise parsasta kuiva puumainen osa ja kuori parsat varovasti perunankuorimaveitsellä. Kiedo jokaisen parsan ympärille pekonisiivu. Paista pekoniin käärittyjä parsoja paistinpannussa, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa.

Kokoa täytetyistä kananmunista ja pekoniparsoista annos, jonka koristelet salaatinlehdillä, paahdetuilla pinjansiemenillä ja juustolastuilla.

*Pekoniparsa paistinpannullaPekoniparsaa ja paholaisen munia


Pekoniparsat ja paholaisen munat nautittiin meillä aikuisten illallisen alkuruokana. Alkuruoka-annokseen kaksi pekoniparsaa ja täytetty muna oli juuri sopiva määrä. Jos parsaa syö isompaan nälkään, kannattaa varata useampi parsa per syöjä tai lisätä annokseen toinenkin kananmuna. Kauniimman annoksesta saisi, jos täytteen pursottaisi sievästi valkuaisten päälle, mutta lusikoidenkin keitettyjen kananmunien täyttö onnistuu. 

Parsaa keväisempää makua on vaikea nimetä. Paitsi keväisestä ruuasta, viikonloppuna pääsi nauttimaan myös keväisestä säästä. Aurinkoinen ja lämmin vappusää oli, virkistävä, sääntöä vahvistava poikkeus. Edeltäviltä vuosilta en muista kovinkaan monta lämmintä vappua. Vappu kuluikin ulkosalla. Puuhaa riitti veneen parissa, mutta ehdittiin sitä ihan vaan laiskotella ja ihastella kevättä. Varsin sympaattisia keväisiä olioita ovat sisiliskot, jotka  lämpimänä päivänä uskaltautuivat paistattelemaan aurinkoon.Sisilisko paistattelee päivää
Sisilisko paistattelee päivääEi kommentteja:

Lähetä kommentti