keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Pekonifrittata - nopea lounas tyhjästä

Flunssa jylläsi joitakin viikkoja sitten perheessä. Koska lounasruokailijoihin ei oltu varauduttu, piti ruokaa nyhjästä kuumeisille tyhjästä. Onneksi kaapissa on aina kanamunia. Frittata sopii hyvin aamiaiseksi, lounaaksi tai vaikkapa ruokaisaksi iltapalaksi. Täytteitä voi varioida sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään, ja mikä syöjille maistuu. Esimerkiksi erilaiset kasvikset ja sienet ovat loistavia frittatan täytteitä. Aikaisemmin valmistamani kanttarellifrittatan ohje löytyy linkin takaa.pekonifrittata

*

Pekonifrittata

70 g pekonia  
salottisipuli
pieni pala suippopaprikaa
3 kirsikkatomaattia
timjamia
suolaa

4 munaa
suolaa
valkopippuria


Valitse paistinpannu, joka kestää uunia. Leikkaa pekonit kylmälle pannulle ja laita pannu kuumenemaan. Kun pannu alkaa lämmetä ja pekoni kypsyä lisää pannulle ensin sipuli ja pienne kuullottelun jälkeen myös paprika. Pidä pannu korkeintaan keskilämmöllä, ei liian kuumana. 

Riko kevyesti kananmunien rakenne rikki ja mausta seos. Kaada munaseos pannulle ja lisää päälle vielä halkaistut kirsikkatomaatit. 

Kun munamassa alkaa hyytyä pohjasta, siirrä paistinpannu 200 asteiseen uuniin ylävastuksen alle. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia niin, että massa on hyytynyt. Varo kypsentämästä liian kauaa, ettei lopputulos ole kumimaisen kuiva.

*


Valurautapannu on frittatan valmistamiseen ehdoton. Pannun voi nostaa suoraan hellalta uuniin. Täytyy vain muistaa pitää huoli, että ei kuumenna pannua jo levyllä liian kuumaksi. Liian kuuma pannu kypsentää munakkaan pohjasta liian nopeasti, ja kokonaisuudesta tulee kuiva ja kumimainen.

Onneksi flunssa on jo kauan ollut voitettu tauti! Kevään viimeisen flunssan ainoa hyvä puoli oli, että äidillekin nousi kuume, jolloin juuri 10-vuotta täyttäneen lapsen ei tarvinnut jäädä yksin kotiin sairastamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti