sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Nutella-vadelmaleivokset - pikainen paluu äitienpäivän herkkuihin

Isompi apukokki leipoi isänsä avustuksella äitienpäivän herkuksi nutella-vadelmaleivoksia. Leivosten valmistamista helpotti valmis pakastemurotaikina. Vinkkasin Viini-lehden (4/2016) sivuilta löytämäni ohjeen 10-vuotiaalle nutella-fanille, eikä siinä sitten paljon muuta tarvittukaan.  


nutella-vadelmaleivokset


*

Nutella-vadelmaleivokset


1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
2 tl vanilijasokeria
2-3 rkl vehnäjauhoja
1/2 prk nutellaa
100 g tuorejuustoa
noin 2 dl pakastevadelmia (joista osa koristeluun)

Koristeluun

1 dl kuohukermaa
2 rkl tuorejuustoa
1 tl vanilijasokeria

mintunlehtiä

Ota taikina ajoissa sulamaan. Kauli sulanut taikina ohuemmaksi levyksi. Painele muotilla, esimerkiksi juomalasilla, 12 ympyrää taikinasta. Nosta taikinaympyrät voidellun muffinipeltien koloihin. Sekoita jäljellejääneeseen taikinaan käsin vanilijasokeri ja vehnäjauhot. Taikinasta tulee murumaista.

Sekoita nutella ja tuorejuusto. Ripottele vadelmia jokaisen leivospohjan päälle ja jaa vadelmien päälle nutella-tuorejuustoseos. 

Paista leivoksia 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta leivokset uunista ja ripottele päälle muruseosta. Jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia tai hieman vähemmän, kunnes muruseos on saanut kauniin värin. Anna leivosten jäähtyä hieman ja nostele pois muffinipelliltä.

Vaahdota koristeluun tarkoitettu kuohukerma ja vanilijasokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kokoa leivoksista ja kerma-juustovaahdosta kauniit annokset, jotka koristelet vadelmilla ja mintunlehdillä.

*

Leivokset maistuivat erinomaisen hyviltä ja leipominenkin sujui kuin tanssi. Meitä vähän mietitytti ovatko leivokset liian makeita, mutta ne olivat juuri sopivia. Onneksi pakastimessa oli vielä vähän viime kesän metsävadelmia. Niiden aromaattisuus toi leivoksiin oman lisänsä. Haastavinta leipomisessa taisi olla sopivan kokoisen lasin löytäminen taikinaympyröiden tekemiseksi. Seuraavalla kerralla voi valita vieläkin isomman lasin muotiksi. Isompi lasi, isommat leivokset. Tosin pienemmistä leivoksista sai koottua hienon annoksen. Alkuperäistä ohjetta apukokki tuunasi sen verran, että kehitteli tuorejuusto-kermavaahdon ja mintunlehdet koristeeksi. Äitienpäivän ja kesäisen lämpimän viikon kruunuksi päivällinen nautittiin alusta loppuun saakka terassilla. Sää oli niin lämmin, että ei tarvinnut pelätä edes ruuan jäähtymistä.



nutella-vadelmaleivokset



nutella-vadelmaleivokset



nutella-vadelmaleivokset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti