perjantai 26. elokuuta 2016

Lämmin salaatti lehtikaalista ja marinoiduista belugalinsseistä

Ehkä huono omatunto liharuokien suosimisesta on johtanut tuloksiin. Askeleet ovat pieniä ihmiselle, eikä niillä taida ihmiskunnallekaan olla kovin suurta merkitystä, mutta olen onnistunut lisäämään piirun verran omaa kasvissyöntiäni, ja olen jopa onnistunut tarjoamaan perheellekin joitakin kasvisruokia. Lasketaanhan pasta? Jokin aika sitten marinoin belugalinssejä. Marinoiduista salaateista syntyi kelpo lämmin salaatti, jonka ohje löytyy heti ensimmäisen kuvan alta. 

Olethan muuten huomannut, että Viikonloppukokkia voi seurata myös facebookissa. Tykkäämällä Viikonloppukokista saat ilmoituksen uutisvirtaasi uudesta päivityksestä. 


*

Lämmin salaatti lehtikaalista ja marinoiduista belugalinsseistä


4 lehtikaalin lehteä
pieni sipuli
valkosipulin kynsi
puolikas pienestä marinoidusta sitruunasta
nokare voita
loraus öljyä
mustapippuria


persiljaa
mozzarellahelmiä

Leikkaa lehtikaalista paksu lehtiruoti pois. Pilko kaalinlehdet, sipuli ja valkosipuli pieneksi.

Laita paistinpannu lämpenemään ja pannulle nokare voita ja loraus öljyä. Lisää kaali ja sipulit pannulle. Lisää pieneksi pilkottu säilötty sitruuna kypsymisen loppuvaiheessa pannulle. Kuullottele kypsäksi.

Kokoa annos kaalista, sipuleista ja linsseistä. Koristele mozzarellahelmillä ja persiljalla.

*


Ennen belugalinssejä minulla oli kokemusta vain punaisista linsseistä ja täytyy sanoa, että ainakin näin marinoituna belugat veivät punaiset maussa 100-0. Kaalinrakastajana olen luonnollisesti hyödyntänyt runsaasti loppu kesän lehtikaalisatoa. Ollessani lomaviikolla jokin aika sitten taisin syödä paistettua kaalia lounaaksi melkein joka päivä. Parhaimmillaan lehtikaali on mielestäni pannulla voissa paistettuna. Sain aikaiseksi todella ruokaisan salaatin yhdistämällä paistettuun kaaliin marinoituja linssejä. Mozzarellahelmillä hain vähän tasapainoa muuten vahvoihin makuihin. Mikäli käytössäsi ei ole säilöttyjä sitruunoita lorauta salaattiin mausteeksi sitruunamehua. Tässä tapauksessa salaatin kylkeen voisi sopia suolaisempi juusto esimerkiksi feta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti