maanantai 15. elokuuta 2016

Kurkkusuupaloista naposteltavaa illanistujaisiin.

Meillä vietettiin taas vaihteeksi rapujuhlat viikonloppuna. Rapujuhlista löytyy tarinoita toisaalta blogista, ja niihin pääset käsiksi esimerkiksi tästä. Otin Ilta-Sanomien vinkistä vaarin ja tein yönaposteltavaksi raikkaita suupaloja kurkusta. 
*

Kurkkusuupalat


iso kurkku
kylmäsavulohta
parmankinkkua
fetajuustoatahna (fetajuustoa ja luonnonjugurttia)
kapriksia
basilikanlehtiä

Valmiiksi täytetyt kurkkusuupalat eivät säily jääkaapissa hyvinä kovin kauaa. Ne on paras tarjota mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen. Täyttäminen sujuu nopeasti, kun on ennakoinut miettimällä täytteet valmiiksi. 

Jääkaappiin voi tehdä valmiiksi fetajuustosta tahnaa sekoittamalla juustonmuruihin juguttia. Myös guacamolen voi ja kannattaakin valmistaa ennakolta jääkaappiin, jolloin maut ehtivät tasaantua. Eräs guacamolen ohje löytyy linkin takaa.

Juuri ennen tarjoilua leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Asettele täyte mielesi mukaan kurkkuviipaleen päälle. esimerkiksi basilikaa ja fetaa, guacamolea ja kapriksia jne.

*

Kurkkusuupalat maistuivat tosi hyvältä ja raikkaalta rapujen jälkeen. Leipää tulee rapujen kanssa syötyä aika paljon, joten kurkku suupalan pohjana oli oikein tervetullut vaihtoehto. Täyte vaihtoehtoja on lukemattomia. Esimerkiksi tuorejuustoista saa valmistettua vaikka millaisia tahnoja. Suupalojen koristeluunkin voisi panostaa hieman enemmän kuin mitä minä tein esimerkiksi hyödyntämällä yrttejä. Suupaloja kootessa pitää kuitenkin muistaa, ettei kasaa liikaa täytettä kurkkuviipaleen päälle. Muuten syömisestä tulee hankalaa.Juhlista arkeen. Itselläni on vielä vuosilomaa tämä viikko. Tarkoitus on keventää apukokkien koulun aloitusta. Tai lähinnä ekaluokkalaisen. Neljäsluokkalaisellahan kaikki menee jo rutiinilla, vaikka uskon, ettei hänkään ole yhtään pahoillaan, että kotona on joku lähettämässä kouluun ja ottamassa iltapäivällä vastaan. Siinä välissä saattaa ehtiä vaikka sieneen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti