perjantai 28. marraskuuta 2014

Mäti-kylmäsavulohileipä

Mieli tekisi jo laittaa ja kokeilla jouluisia ruokia ja leivonnaisia. Aika vain tuntuu olevan kortilla. Töissä on kiireempi kuin koskaan. Oikeasti, ikinä ei nykyisessä työssäni, jossa sentään olen viihtynyt 6,5 vuotta, ole ollut näin kiireistä! Välillä kiire on hyvä motivaattori, ja kiirettä ja stressiäkin sietää, kun tietää, että se on väliaikaista. Tiedän, että oma kiireeni hellittää vuoden vaihteen jälkeen. Tiedän myös sen, että kun nyt paiskin töitä ahkerasti, voin pitää joulun tienoolla muutaman ylimääräisen vapaapäivän. Helpommaksi rasituksen tekee myös se, että pidän siitä mitä teen.

Mäti-kylmäsavulohileipiä lähemmäs jouluisia makuja en ole vielä päässyt, mutta onhan tässä aikaa. Eikä tässäkään ole muuta jouluista kuin mielleyhtymä: mäti kuuluu jouluun. 


Mäti on melkein koko perheen herkku. Arvaattekin varmaan, että neiti 5-vee on se joka nirsoilee. Ehkä sen vuoksi leipä on valittu niin, se maistuu kaikille samoin kylmäsavulohi. Neiti 8-vee syö mätiä vaikka soppalusikalla, jos sellainen on pöytään katettu.

*

Mäti-kylmäsavulohileipä


Maalahden limppua
voita

kylmäsavulohta
smetanaa
mätiä 
punasipulia
tilliä

salaattia

Aloita pilkkomalla punasipuli aivan pieneksi. Paista limppuviipaleita voissa. Kokoa herkullinen annos parin salaatinlehden ja lämpimän, voissa paistetun, limpun päälle. Koristele tillillä. Nauti!

*


Sen verran laiska kokki olen, että tykkään käyttää Maalahden limpun valmiiksi siivutettua leipää. Ihanan ohuita siivuja. Jos haluaa paksumpia, voi ostaa kokonaisen leivän. Meillä

kyseinen tuote on joskus ihan päiväkahvipullan asemassa. Sen verran makeaa se on. Firman sivuilla näkyy olevan monta mielenkiintoista reseptiä, joita voisi herkkuleivästä kokeilla. Tästä leivästä on vielä mainittava, vaikka tämä ei maksettu mainos olekaan, että se on täysin säilöntä- ja lisäaineeton. 


Kuva on lainattu Maalahden limpun www-sivuiltaVoissa paistaminen ei tee leivälle huonoa päin vastoin. Suolaisen ja makean liitto on tässäkin ruuassa ehkä se parasta. Makea leipä on minun makuuni parhaimmillaan suolaisen kalan kanssa tarjottuna. Silmällekin tässä annoksessa riittää ruokaa. Kauniit ja voimakkaat värit tekevät annoksesta näyttävän.

Tämän postaus on muuten blogin 101! Toisella sadalla siis mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti