maanantai 3. marraskuuta 2014

Pitkästä aikaa soppaa - kanasoppaa

Lauantaiksi oli ennakolta suunniteltu tehokasta toimintaa, joka alkoi jo yhdeksän aikaan aamujäillä. Luisteluvuoron jälkeen maistui kuppi lämmintä kaakaota. Kaakaomukillisen ääressä tehtiin suunnitelmat loppu päiväksi, joka perheen osalta tarkoittaa monenlaista touhua: autoihin talvirenkaat ja varastot talvikuntoon, lenkki ja harjoitukset, kokkailua, uuden kameran opettelua ja pyykinpesuna. 

Jotta jaksaa touhuta, on syötävä hyvin. Luvattoman monta soppalauantaita on kulunut ilman soppaa. Sopaton lauantai harmittaa viikollakin. Työssäkäyvien vanhempien arjen helpotus on soppalauantai, vaikka aina se ei siltä tunnukaan, kun lauantai aamusta kuorii ja pilkkoo juureksia. Äänestyksen tuloksena soppa valmistettiin kanasta.kanakeitto, koskenlaskija,*

Koskenlaskijan kanakeitto


8 isoa perunoita
2 isoa porkkanaa
palseternakka
vettä
mustapippuria 
suolaa
2 laakerinlehteä

öljyä
sipuli
sellerinvarsi
400 g broilerin rintafilettä
chilijauhetta
currya

1/2 pkt Koskenlaskija voimakas

Kuori ja paloittele juurekset. Laita kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät. Mausta suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä. Laita kiehumaan. 

Pilko sipuli ja sellerinvarsi. Kuullota öljyssä. Lisää seokseen pieneksi pikotut broilerin rintafileet. Ruskista. Mausta chilillä ja currylla. Lisää kattilaan juuresten joukkoon. Anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää keiton sekaan koskenlaskija. Kun juusto on sulanut, keitto on valmista tarjottavaksi. Tarkista kuitenkin maku ensin.
*

Koskenlaskija tekee keitolle ihmeitä. Juustolla höystettynä ja chilillä ja currylla maustettuna lämmittävä kanakeitto on oikein voima- ja lohturuokaa. Sen voimin porskutettiin marraskuinen lauantai ja todennäköisesti porskutetaan myös tiistain tiukka aikatauluinen harrastusilta. Ja taidanpa saada sopasta itselleni vielä lounaankin. Tämän jälkeen voikin sanoa kanasoppakiintiön olevan muutamaksi viikoksi täynnä. Onneksi maailmaan mahtuu muitakin soppia.kanakeitto, koskenlaskija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti