perjantai 14. marraskuuta 2014

Fondue ilman fonduepataa

Oikeastaan uunissa lämmitetystä juustosta ei kai saisi edes käyttää nimitystä fondue, mutta minäpä käytän. Jos oikeasta padassa valmistetusta fonduesta pystyy nauttimaan isompikin seurue, camembert-kiekosta valmistetusta uunifonduesta riittää mukavasti kahdelle hengelle iltapalaksi tai vaikkapa alkuruuaksi. Tässäpä vinkkiä, vaikka tälle illalle.
Valmistin fonduen taas Le rustique valkohomejuustosta, mutta varmasti aivan yhtä maistuvaa tulee muistakin juustoista. Pata porisee-blogissa uunifondue on esimerkiksi valmitettu Herkkujuustolan Väinöstä.

*

Juustofondue kahdelle


1 camembert valkohomejuusto
hunajaa

tarjoiluun esimerkiksi

pikku kurkkuja
oliiveja
hillosipuleita
foccaciaa
chorizomakkaraa
kylmäsavunautaa

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Ota juusto paketista ja tee sen pintaan viiltoja. Valuta päälle hieman hunajaa. Laita juusto uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes juusto on sopivan sulanut  sisältä. Nosta juusto tarjolle ja herkuttele!

*
Kaikkea herkullista sitä nälkäinen ihminen keksiikin. Erään tarinan mukaan kekseliäät sveitsiläiset kuumensivat padassa viiniä ja sulattivat siihen juustonsa. Kastikkeeseen he sitten dippasivat kuivahtaneet leipänsä, kun jäivät vuoristoon talven vangeiksi. Alkuperäisestä fonduesta tämä uuniversio on kaukana, mutta ihan kekseliäs sekin on. Ainoa huono puoli tässä ruuassa on se, että se jäähtyy nopeasti, koska toisin kuin foduepataa, tätä versiota ei pidetä mitenkään lämpimänä. Mutta toisaalta tähän versioon ei tarvita yhtään ainoaa uutta  astiaa tai laitetta. Eipä siis tarvitse miettiä missä fonduepatansa säilyttää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti