torstai 26. huhtikuuta 2018

Tonnikala-perunamunakkaat muffinssipellillä uunissa

Nämä torstait ovat aina vähän sellaisia päiviä, että jääkaappi huutaa tyhjyyttään, mutta jotain ruokaa pitäisi silti keksiä. Meillä on kananmunia kaapissa ihan aina, ja jos ei muuta torstai päivälliseksi jalostuu jotain kananmunista. Tänään kokeilin paistaa pieniä munakkaita, ja totesin, että nämä sopivat mainiosti myös vapun brunssille.


tonnikala-perunamunakas


*

Tonnikala-perunamunakkaat 

12 pientä munakasta

8 kananmunaa
1 dl maitoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 prk tonnikalaa
3 pientä keitettyä perunaa.
tilliä
muutama kevätsipulin varsi

voiteluun ruokaöljyä 

Laita uuni lämpenemään 220 asteiseksi. 

Öljyä muffinssipellin kolot kevyesti ruokaöljyllä.

Sekoita munat, maito, suola ja mustapippuri keskenään.

Valuta tonnikalasta liemi pois. Hienonna tonnikala haarukalla ja sekoita joukkoon pieneksi pilkotut keitetyt perunat, makusi mukaan tuoretta tilliä ja kevätsipulin varsia.

Täytä muffinssipellin kolot laittamalla ensin hieman munamassaa, sitten tonnikalatäytettä ja päälle vielä munakasmassaa.

Paista uunissa 10-12 minuuttia riippuen uunisi tehosta. Irrota munakkaat lämpiminä muffinssipellistä. Muffinssit maistuvat osana brunssia tai aamiaista, mutta yhtä hyvin niitä voi tarjota salaatin ja muiden kasvislisäkkeiden kera kevyeksi päivälliseksi.

*



tonnikala-perunamunakas


Munakkaat kannattaa jättää keskeltä hieman kosteiksi, sillä ne kypsyvät vielä hetkisen uunista ottamisen jälkeenkin. Kannattaa siis tarkkailla paistoaikaa. Olen tässä vuosien varrella tullut siihen uskoon, että uunini ei ole kovin tehokas. Kuten paistoaikojen suhteen ainakin, kannattaa nytkin tarkkailla kelloa ja munakkaita. Uunien tehoissa vaikuttaisi olevan suuria eroja.


tonnikala-perunamunakas

Blogista löytyy lisää muna-juttuja kananmuna-tunnisteella. Reseptejä on vähän joka lähtöön. Olen kokeillut graavata keltuaisia, mutta pidin enemmän confatuista. Välillä olen retroillut tekemällä kananmunakastiketta. Munakasrullat ovat meillä usein iltapalaa ja frittata puolestaan maistuu lounaalla.

4 kommenttia:

  1. Hyvä idea hyödyntää muffinssipeltiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Idean bongasin viimeisimmästä Yhteishyvä-lehdestä. Reseptiä muutin vähän kaapin sisällön ja suun mukaiseksi.

      Poista
  2. Voi kuinka ihastuttavia pikkumunakkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja hauskaa vappua! Pikkumunakkaat ovat hauskoja tarjottavia moniin tilanteisiin. Täytteitä voi varioida tilanteen mukaan :)

      Poista