maanantai 30. huhtikuuta 2018

Puolikuivatut tomaatit - ensiapua maukasta kesätomaattia kaipaavalle

Viimeistään tässä keväällä alkaa kovasti kaivata kesän makeita ja mehukkaita tomaatteja. Koska akuuttiin tomaatin kaipuuseen ei ole vielä toviin kotimaista lääkettä, neuvonpa teille helpon jipon millä tomaatteihin saa intensiivisen maun. Tomaatteja kannattaa kuivattaa uunissa. Vappuaatoksi ei tomaatteja enää oikein ehdi valmistaa, mutta huomiseksi vapun päiväksi kylläkin. Puolikuivattujen tomaattien myötä oikein hauskaa vappua kaikille!puolikuivatut tomaatit


*

Puolikuivatut tomaatit


500 g erivärisiä miniluumu- ja kirsikkatomaatteja
hieman oliiviöljyä
suolaa myllystä
kuivattua timjamia

Pese ja puolita tomaatit. Levitä tomaatit leivinpaperin päälle uunipannulle. Laita pelli noin 100 asteiseen uuniin ja anna tomaattien kuivua uunissa noin 4 tuntia. 

Maku on intensiivinen ja voimakas. Puolikuivatut tomaatit säilyvät joitakin päiviä puhtaassa tiiviissä lasiastiassa jääkaapissa.

*

Puolikuivattuja tomaatteja on helppo valmistaa. Kaikkein kovin homma on luonnollisesti pikkuisten tomaattien halkaisemisessa. Maustoin tomaatit suolan lisäksi timjamilla, mutta ihan yhtä hyvin olisi voinut käyttää pelkkää suolaa tai toisaalta melkein mitä tahansa kuivattua yrttiä.  Pitkähkön kuivausajan aikana kotiin levisi ihana tuoksu. 


puolikuivatut tomaatit
Kirsikka ja miniluumutomaatteja oliiviöljyllä, suolalla ja timjamilla maustettuna odottelee uuniin pääsyä

puolikuivatut tomaatit
4 tuntia 100 asteisessa uunissa tekee tomaatin maulle ihmeitä


Aika monta tomaattia tuli napsittua suoraan uuni pannulta lämpimänä. Ne ovat kuin karkkeja niin ihanan suolaisen makeita. Puolikuivattuja tomaatteja olen lisännyt salaattiin ja munakkaaseen. Tomaateista saa myös tapas-pöytään herkkuja. Maku on niin voimakas, että ihan muutamakin riittää, mutta toisalta olen kuluttanut tomaatteja surutta. En usko, että ne säilyvät jääkaapissa hyvinä kovinkaan monta päivää. Ainakaan, jos niitä ei säilö öljyyn.


puolikuivatut tomaatit

4 kommenttia:

 1. Oi nam! Uunissa paahdetuista tomaateista tullut tehtyä sosekeittoja. Tämä onkin kiva idea, pitää tehdä itsekin. :) Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paahto antaa kyllä paljon makua. Varmasti tulee hyvä keitto! Hauskaa vappua myös sinulle, sateesta huolimatta.

   Poista
 2. Mun onkin pitänyt kokeilla puolikuivattuja tomaatteja, näin niitä jossain vaiheessa kaupan hyllyllä ja vaikutti kivalta idealta :)

  Aurinkokuivatuissa tomaateissa usein harmittaa se öljyinen liemi joka saa ne maistumaan raikkaan sijaan aika täyteläisiltä, mutta näissä varmasti pysyisi se tomaatin raikkaus mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikkaita olivat. Ja vähän erilaisia makuja ja kuivuusasteita oli tässä satsissa, kun oli erikokoisia ja eri lajikkeen tomaatteja sekaisin. Puolikuivatut tomaatit säilyivät ilman öljyäkin hyvänä jääkaapissa. Säilyvyystesti ei tosin kestänyt kovin pitkään, kun tomaatit tulivat syödyksi parissa päivässä.

   Poista