tiistai 8. toukokuuta 2018

Tonnikalawrappivuoka - kala se on tonnikalakin

Lapset tykkäävät syödä tonnikalapastaa, mutta se ei oikein aikuisille maistu. Vähän aikaa sitten tein tonnikalasta pieniä munakkaita, jotka maistuivat koko perheelle. Toinen koko perheelle maistuva arkiruoka tonnikalasta syntyi, kun kaapista löytyi tortillawrappeja ja jääkaapista parhaat päivänsä nähneitä kasviksia ja juuston känttyjä.


tonnikalawrappivuoka, arkiruoka


Kalaa se on tonnikalakin. Arkiruuaksi ihan kelvollista. vaikka Viikonloppukokkia facebookissa seuraavat tietävät, että aika ajoin meillä syödään parempaakin kalaa. Nimittäin itse pyydettyä. Tällä viikolla katiskaan on uiskennellut kuha ja hauki. Kuha pakastettiin ja se päätyy luultavasti savustuspönttöön sitten, kun perunat ovat uusia. Tai sitten siitä valmistetaan Kotijärven kuhaa. Hauen ajattelin jalostaa lähipäivinä guenelleiksi eli suomeksi kai kvenelleiksi. Voi miksi nämä ruokasanat ovat niin vaikeita? Miten se tonnikalawrappivuokakin kirjoitetaan? No, sellaista minä tein.*

Tonnikalawrappivuoka


1 pkt (8kpl) tortillalettuja

2 prk tonnikalaa

2 suippopaprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
sipuli
varsisellerin varsi
tilkka öljyä kuullottamiseen
suolaa
mustapippuria
1 tl rakuuna
1 tl timjamia

2 dl juustoraastetta

Huuhtele ja kuori kasvikset tarvittaessa. Kuullottele pieneksi pilkottuja kasviksia öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja timjamilla.

Lisää valutettu tonnikala kasvisten joukkoon. Sekoittele täyte sekaisin.

Täytä tortillaletut tonnikala-kasvistäytteellä ja kääri rullalle. Nostele tonnikalawrapit vieri viereen uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja saa kauniin väriä.

Tarjoile salaatin kera.

*


tonnikalawrappivuoka,arkiruoka


Tonnikalawrappivuoka kuuluu hävikin esto sarjaan. Täytteitä voi vaihdella sitä mukaa, mitä kaapista löytyy. Juustoja raastoin kolmenlaista päälle oli Oltermannia, Polar15 ja vähän parmesaania. Pinta ei tullut kovin kauniiksi, kun se juusto, jota oli eniten oli vähärasvaista, eikä soveltuisi tuollaiseen tarkoitukseen oikastaan lainkaan. No, syödyksi tuli kaikki. Seuraavaa kertaa varten kirjaan tähän muistiin: rakuuna maistui liikaa. Miten niin mieto voikin kuitenkin olla niin voimakas?

Seuraava kalaruoka onkin sitten vähän jalompi. Jotain itse pyydetyistä kaloista. Mutta ennen haukijuttuja taitaa vielä tulla jotain muuta.


tonnikalawrappivuoka, arkiruoka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti