keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Yksinkertainen salaatti burratasta, tomaatista ja basilikasta - I am in love

Aurinko paistaa ja tämän viikon on näyttänyt siltä, että kevät vaihtuu kesäksi juuri nyt. Varmasti niitä keväisen koleita säitäkin on tulossa, mutta nyt auringon paistaessa ja lämpömittarin näyttäessä lähes 20 lämpöastetta tahdon kertoa teille rakkaudestani burrataan, ihanaan italialiseen tuorejuustoon.burratasalaatti, puolikuivatut tomaatit

Burratan valmistetaan venyttämällä mozzarellasta kuori, joka täytetään kermalla ja ylijäämä mozzarellan paloista. Burrata on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena. Jotta sen ihana valuva ja pehmeä rakenne pääsee oikeuksiinsa, juuston kanssa ei kannata kikkailla liiaksi. Parasta se on mahdollisimman yksinkertaisesti valmistettuna. Olen julkaissut aiemmin tomaatti-mansikkasalaatin ohjeen ja tässä tulee toinen salaatti ohje, jossa puolikuivatut tomaatit ja basilika ovat sivuroolissa burratan näytellessä pääosaa.

*

Yksinkertainen salaatti burratasta, tomaatista ja basilikasta


250 g burrataa
puolikuivattuja tomaatteja
basilikaa
laadukasta oliiviöljyä
laadukasta balsamicoa hyvin varovalla kädellä
pari myllyn pyöräytystä suolaa ja mustapippuria

Ota burrata pakkauksestaan ja revi se varovasti käsin suoraan lautasille. Lisää juuston päälle puolikuivattuja tomaatteja ja basilikasta riivittyjä lehtiä.

Mausta salaatti hyvälaatuisella oliiviöljyllä ja balsamicolla. Pyöräytä suola- ja pippurimyllyjä pari kierrosta ja nauti salaatti esimerkiksi kuohuvan kera.

*burratasalaatti, puolikuivatut tomaatit

Burrata on niin arvokas juusto, että sen kanssa kannattaa tarjota parhaita mahdollisia lisukkeita ja mausteita. Arvokas juusto kuljetetaan Suomeen lentorahtina ja sitä on saatavilla vain harvoista paikoista. Omani ostan aina Kauppahallista Tampereelta. Juustosopin valikoimista burrataa löytyy aina aika ajoin. Jos tulee tilaisuus ostaa, niin kannattaa kokeilla, vaikka hinta saattaa hirvittää. Yksi pallo maksaa lähes 9 €, mutta vannon, että sijoitus on joka pennin arvoinen.

4 kommenttia:

 1. Tuossa onkin sellaiset ainekset ettei voi olla kuin hyvää:) Täällä on täkäläistä burrataa, mutta en ole vielä koskaan ostanut, syönyt kyllä kerran yhdessä ravintolassa, ja hyvää oli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Burrata on sen verran arvokasta herkkua, että se on vain erikoistapauksiin. Hyvää se kyllä on!

   Poista
 2. Minä en ole koskaan osunut ostamaan burrataa, olen vain kerran tehnyt sitä monta vuotta sitten Kaikki äitini reseptit-Nannan neuvoin. Ehkä teen sitä tänään, sillä olisi täydellinen päivä syödä päivällistä Italian henkeen omalla terassilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut juuri hyvä burrata-sää. Ainakin Juustosopissa burrataa on parhaillaan myytävänä. Burrata-säät kun tuntuvat jatkuvan viikonlopun yli. Teiltä taitaa tosin olla vähän liian pitkä shoppailumatka. Tällainen 30 km ei ole mitään burratan takia ;)

   Poista