tiistai 15. toukokuuta 2018

Pinaattilätyt - hellepäivän herkku

Tälle illalle oli varattu päivälliseksi perunoita, mutta eipä paljon helteellä houkuttele perunat ja soosi. Vihreää teki mieli. Soittelin töistä kotiin apukokille, että ottaisi pakkasesta pinaattia sulamaan. Lupasin paistaa päivälliseksi pinaattilättyjä. Viitseliäs tekisi tähän aikaan lätyt nokkosista, mutta nokkosten kerääminen ja ryöppääminen ei ole arki-illan hommaa. Nokkoslätyt ovat kyllä herkullisia! Pakastepinaatti on oikein hyvä vaihtoehto. Olen ottanut tavaksi paistaa kaikki lätyt jauhosekoituksesta, joissa saattaa olla sekä ohra-, vehnä- ja ruisjauhoa vaihtelevin suhtein. Tällaisia valmiita lättyjauhosekoituksia on monilla pienillä myllyillä. 



pinaattilätyt

*

Pinaattilätyt


150 g pakastepinaattia
5 kananmunaa
8 dl maitoa
4,5 dl lettujauhoseosta
suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl ruokaöljyä

Paistamiseen 

voita

Valmista lättytaikina sekoittamalla maito, munat ja jauhot keskenään. Mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria. Lisää taikinaan sulaneet pinaatit.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää taikinaan ruokaöljy juuri ennen kuin alat paistaa lättyjä.

Paista lätyt voissa. Lättyihin tulee makua ja väriä. Isolla pannulla paistaminen joutuu nopeammin.

*


pinaattilätyt

Lättytaikina, jossa on paljon kananmunaa, on helppoa paistaa. Pelkästään paistamisen takia en käyttänyt kananmunia runsaalla kädellä, vaan taustalla oli tietysti ajatus siitä, että ruoka pitäisi kylläisenä. Pinaattilätyt taisi olla mieleinen vaihtoehto muillekin. Kaikki meni.

Napsin lettujen päälle koristeeksi basilikaa ja talvesta selvinnyttä oreganoa. Kukkaset keräsin luumupuusta. Meillä vietetään hanamia! Kun ruuan jälkeen rupesin selailemaan blogeja, huomasin, että Kipparin morsian on tänään kirjoitellut enemmänkin kukkasista ruuanlaitossa. Paljon olisi kaikkea mitä voisi kokeilla.



pinaattilätyt

pinaattilätyt

pinaattilätyt


Kuulemma 2010 keväällä on ollut viimeksi samankaltainen lämmin jakso kuin nyt. Toivotaan, että tämä lämmin jakso ennustaa hyvää ja lämmintä kesää! Kevät ja kesä 2010 on jäänyt mieleen siitä, että olimme aina ulkona. Silloin meillä oli taapero ja leikki-ikäinen, joten näin varmasti on ollutkin. Se oli myös kesä, jolloin silloisesta autosta hajosi ilmatointi kesken muumimaailmareissun. Tänä kesänä ei lähdetä muumimaailmaan. Perheessä on koululainen ja esiteini, joilla on jo muut huvit kuin muumit. Voi apua tätä ajan kulua... 

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Pinaatti on tosi hyvää, käytän monesti sosekeittoihin. :) Itse en ole koskaan tehnyt pinaattilettuja, voisikin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Mun mielestä paljon parempia kuin einekset, vaikka joskus niillekin on hetkensä. Mä käytän pakastepinaattia aika paljon: munakkaisiin, suolaisiin pannareihin, keittoon, pastaan jne. Kesällä tietty tuoretta.

      Poista
  2. Pinaatti on kyllä niin herkkua! Ihanat kuvat myös :)
    Me tehdään yleensä nä gluteenittomana sopii pinaatti hyvin niihinkin.
    Iloista aurinkoista viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista Taina! Mitä jauhoja käytät. Me tehtiin juuri pannaria gluteenittomista kaurajauhoista. Aurinkoista viikonloppua sinnekin ja parempia vointeja <3

    VastaaPoista
  4. Mä oon niin laiska, etten jaksa paistaa lättyjä juuri koskaan. :D Pitäisi kyllä jaksaa, koska itse tehdyt lätyt ovat ihan parhaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Oli sitten suolaisia tai makeita. Kesä on ihan parasta lättyaikaa. Mukavia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi Maria.

      Poista