torstai 5. huhtikuuta 2018

Papupastasalaatti - todellakin!

Tässä salaatissa on todellakin papua! Kuvassa näyttää, että salaatissa on vain yhtä palkokasvia, mutta kahtahan tässä on. Selitys löytyy makaronista, joka ei ollutkaan ihan tavallista pastaa, vaan chilillä maustettua kikhernemakaronia. Sen vuoksi papupastasalaatti on yhdyssanaksi kirjoitettu. Kikhernemakaroni on lähes lähiruokaa, sillä se on Tervensin "naapurissa" valmistamaa. Kikhernejauhot tosin tulevat maailmalta, mutta kikhernepastan tuotanto on kotimaassa. Ja se on hyvä se!kikhernemakaroni, tervens oy, salaatti*

Papupastasalaatti


150 g chili-kikhernemakaronia
vihreitä papuja
vettä keittämiseen
punainen paprika
keltainen paprika
punasipuli 
suolaa
mustapippuria
hyvälaatuista oliiviöljyä

Tarjoiluun


kirsikkatomaattia 
rucolaa

Mausta vesi suolalla ja laita se kiehumaan. Laita veteen ensin pakastepavut ja keitä pari minuuttia. Lisää sitten chili-kikhernemakaroni ja jatka keittämistä vielä noin 3-4 minuuttia. Kaada makaroni ja pavut lävikköön ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

Pilko paprikat ja punasipuli sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja kuullottele paistinpannussa oliiviöljyssä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kokoa salaatti pavuista, pastasta, paprikoista ja punasipulista. Kaada joukkoon hyvälaatuista oliiviöljyä ja koristele rucolalla ja kirsikkatomaateilla.

*kikhernemakaroni, salaatti, papupasta, Tervens oyNopean keittoajan lisäksi kikhernepastassa minua miellyttää lyhyt ainesosaluettelo eli ei lisä- tai säilöntäaineita, runsas kuitupitoisuus, hitaat hiilihydraatit ja korkea proteiinipitoisuus. Hyvin ominaisuuksien listaa voisi jatkaa pidempäänkin, mutta gluteenittomuus on se jonka tahdon nostaa vielä esille. Makukin on kikhernepastassa kohdillaan. Sen totesin jo valmistaessani Huijarin pastaa. Papupastasalaatissa laajensin koeryhmää ja tarjosin salaattia veljelle ja tämän puolisolle.

Chilimakaronin makua täytyy muuten kehua vielä oikein erikseen. Makaroni nimittäin todella maistui chilille olematta liian tulinen. Lapsillekin maistui. Minulla on vielä yksi paketti kikhernepastaa kaapissa. Viimeistä pakettia taidan säästellä sen verran, että saan koehenkilöiksi toisen veljen perheineen. Heillä kun on tarvetta viljattomille vaihtoehdoille. Samalla voidaan juhlia parit rästiin jääneet synttärit. Nämä alla olevat kukkakuvat ovat apukokkien kauniista ja keväisestä synttärikimpusta, jonka iloinen pirteys täyty ikuistaa tänne blogiinkin.


kikhernemakaroni, salaatti, papupastakikhernemakaroni, salaatti, papupastaYhteistyö: Pasta on saatu Tervens Oy:ltäEi kommentteja:

Lähetä kommentti