sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Maailman paras suklaakakku

Viikko vuosiloman pisimmästä jaksosta on jo vierähtänyt. Lauantaina nautimme loman kunniaksi illallisen koko perheen kesken, ja täytyykin sanoa, että lauantai-illalliset aikuisten kesken jatkunevat vielä pitkään. Tavallisesti lauantai-illallisten rauhallisesta ja rennosta tunnelmasta ei ollut jälkeäkään. Sunnuntain päivällinen sopii paremmin koko perheelle!






Koko perheen kesäloma menu


*

Maailman paras G&T

Talon kalalautanen

Grillipihvi naudan ulkofileestä, ranskalaisia ja grillattuja kasviksia, punaviinikastiketta ja maustevoita

Maailman paras suklaakakku

*







Maailman paras menu teema syntyi ihan vahingossa. Jälkiruokaa syödessä mieheni sen oikeastaan hoksasi. Illallisen aloitti maailman paras gin & tonic, ja se päätettiin maailman parhaaseen suklaakakkuun. Talon kalalautanen oli koottu viikon varrella syötyjen ruokien jämistä. Annoksesta tuli oikein kelvollinen, mutta siitä toisella kerralla sitten enemmän. Pääruuaksi grillattiin naudan ulkofileestä pihvit. Lasten pihvit nuijittiin ohuiksi lehtipihveiksi ja aikuisten jätettiin hieman paksummiksi. Ranskalaisia oli sekä perunasta, että bataatista. Nirsot söivät perunasta tehdyt ranskalaiset. Bataattiranskalaisia tehtiin ensimmäistä vaan ei viimeistä kertaa! Bataatti kypsyi yllättävän nopeasti ja seuraavalla kerralla perunat voikin jättää huoletta hieman paksummiksi. Koska kaikki eivät pidä punaviinikastikkeesta pihvin päälle oli myös maustevoita. Iloinen sekamelska! 








Jälkiruuaksi nautittu maailman paras suklaakakku on Sikke Sumarin resepti. Hyvää kakku onkin. Pienensin ohjeen puoleen, mutta tässäpä alkuperäinen resepti:




*

Maailman paras suklaakakku


3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta (ei mitään sokeroitua!)
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl tummaa suklaata rouhittuna epämääräisesti
2 dl sulatettua voita (saa olla suolaista)
4 munaa
1 dl espressokahvia

Kuivat aineet sekaisin. Märät aineet sekaisin. Kaikki sekaisin.

Paista voidellussa irtopohjavuokassa 180 asteessa 25-30 minuuttia. 

*


Sokeria kakkuun tulee ihan hurja määrä. Tasapainon vuoksi kannattaa lisätä vähän suolaakin. Kakku on tarkoitus jättää mutakakkumaisen kosteaksi sisältä. Puolikasta annosta paistelin vain noin 15 minuuttia ja tein kakun 20 cm irtopohjavuokaan. Jotta valmista kakkua olisi helpompi käsitellä kannattaa vuokan pohjalle pingottaa ennen paistamista leivinpaperi.





Kakun kylkeen voi tarjota kermavaahtoa tai vanilijajäätelöä ja tuoreita marjoja esimerkiksi mansikoita tai vadelmia, joiden satokausi alkaa olla käsillä juuri nyt. Nimimerkillä sadekuuro ajoi pois vadelmapuskasta.

Ensimmäisen lomaviikon aikana on ehditty säilöä mansikat ja mustikat ja aloittaa vadelmien poimiminen. Käväisimme myös Pohjanmaalla mummulareissulla, tapasimme apukokkien serkkupoikia ja vierailimme komeilla asuntomessuilla. Ja veneretkellekin ehdittiin. Vadelmien poimiminen jatkunee tulevalla viikolla ja ravustuskin alkaa. Pienelle retkellekin on tarkoitus ehtiä. Loma jatkuu ja maisemat vaihtuu. Peltomaisemaa ihailtiin viime viikonloppuna Pohjanmaalla. Kuluneella viikolla maisemaa on hallinnut vesi, kun järvimaisemaa on ihailtu kotirannassa ja veneellä. Ensi viikolla ihailtanee merimaisema.










1 kommentti:

  1. Pitääpä kokeilla tehä heti, näyttää niin tosi hyvältä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista