tiistai 12. heinäkuuta 2016

Hävikkiherkkuna munakoisotahna chermoula-munakoisoista

Kerroinkin, että meillä jäi yksi munakoison puolikas syömättä, kun taannoin valitsin  chermoula-munakoisoja. Valmiiksi paahdetusta munakoisosta syntyy helposti kastike, joka sopii mainiosti esimerkiksi grilliruualle. Kannattaa kapsia paahdetun munakoison liha talteen heti, ja laittaa jääkaapiin odottamaan jatkojalostusta kastikkeeksi baba ganoushin tapaan. Ruuan valmistaminen onnistuu tietysti myös paahtamalla munakoiso ihan varta vasten.

*

Munakoisotahna chermoula-munakoisosta


1/2 paahdettu chermoula-munakoiso

1 prk creame fraichea
suolaa

Soseuta sauvasekoittimella munakoiso soseeksi. Lisää sekaan purkki creame fraichea ja sekoita tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kastikkeena grilliruualle. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa muutamankin päivän. 

Jos sinulla ei ole valmiiksi paahdettua munakoisoa, halkaise munakoiso ja paahda sitä 200 asteisessa uunissa  noin 40-50 minuuttia. Munakoison voit maustaa ennen uuniin menoa esimerkiksi chermoulalla.

*Tämäkin ruoka on hyvä osoitus siitä, että ruokaa ei kannata heittää pois. Tahnasta tuli aivan loistava kastike grilliruualle ja salaatille. Makunsa tahna sai chermoula-kastikkeesta. Me söimme munakoisotahnaa kahdesti, ja täytyy sanoa, että toisella kerralla maku oli  oikeastaan vain syventynyt ja parantunut. Parin päivän jääkaappisäilytys ei siis tee tahnalle ollenkaan huonoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti