perjantai 15. toukokuuta 2015

Savu, suvi ja sinappi - sinappinen kurkkukastike savukalalle

Savu ja sinappi ovat ovat ehdottomasti kesän tuoksuja ja makuja. Helppo ja nopea kastike esimerkiksi savustetun lohen kylkeen syntyy nopeasti sinappikurkkusalaatista ja kermaviilistä. Parasta on, että nämä kastikeainekset löytyvät jääkaapista melkein aina.
*

Sinappinen kurkkusalaatti-kermaviilikastike


1 prk kermaviiliä
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl sinappikurkkusalaattia
suolaa
pyöräytys tai pari pippurimyllystä

Yhdistä ainekset ja anna kastikkeen makuuntua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Tarjoa esimerkiksi savustetun kalan tai salaatin kastikkeena.
*


Ensimmäisen kerran tein kastiketta ja laitoin kermaviilin sekaan liian rennolla kädellä sinappikurkkusalaattia. Makua oli pakko vähän tasata turkkilaisella jugurtilla, ja itse asiassa kävikin niin, että sen jälkeen olen aina (, jos jugurttia vain on ollut) valmistanut kastikkeen kermaviilistä ja turkkilaisesta jugurtista. Riippuen siitä mitä kurkkusalaattia käyttää kannattaa tarkistaa kastikkeen suolaisuus ja makeus. Lisää makua kastikkeeseen saa tuoreista yrteistä, mutta ilman niitäkin pärjää.

Kastike on helppo ja nopea valmistaa, että kuvittelisin sen oleva oivallinen mökkiolosuhteisiinkin. Sähkösavustimella muuten saa oikein hyvän savun maun melkein mihin vain. Kaupunkioloissa, taloyhtiössä asuvalle ja metsättömälle viikonloppukokille oikein hyvä vaihtoehto savustukseen. Harmi, että ilmat eivät ole vielä antaneet myöden ulkona syömiseen. Vielä on vain nöyrryttävä ja kannettava savustettu kala ja sinappinen kastike sisätiloihin. Vaikka kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee. Luonnossa on jo vihreää. Kukkasia löytyy jo vaikka missä väreissä. Lähitienoolta löytyy herkkiä keltaisia käenrieskoja ja vaatimattomia, mutta kauniita kevättaskuruohoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti