lauantai 16. toukokuuta 2015

Grillattua kesäkurpitsaa salaattiin

Grillatusta kesäkurpitsasta saa mahtavan lisäkkeen ihan sellaisenaankin. Koska meillä oli tarjolla broileria ja tonnato-kastiketta halusin lisätä kesäkurptisan salaattiin. Salaattiin päätyi myös hätävaraksi ostamani Apetinan snack pack vihreitä oliiveja ja valkosipulia öljyssä, joka oli tullut käyttöikänsä päähän. Kastikeeksi tälle salaatille riitti juustojen öljy.*

Salaatti grillatusta kesäkurpitsasta


salaattia
kesäkurpitsa
suippopaprika
pinjansiemeniä
suolaa

Aloita salaatin valmistaminen leikkaamalla kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna kesäkurpitsojen itkeä muutama minuutti.

Sillä aikaa kun kurptisat vetistelevät, paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä siemenet sivuun odottamaan salaatin kokoamista. Kuivaa kurpitsan kyyneleet talouspaperilla ja grillaa kurpitsaviipaleita kevyesti molemmin puolin.

Kokoa salaatti repimällä mieleisesi salaatti asettele päälle grillatut kesäkurptisat ja pilkotut paprikat. Lisää juusto-valkosipuliseos öljyineen päivineen ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet.

Nauti salaatti sellaisenaan, tuoreen leivän kera tai grilliruuan kaverina.

*
Salaattiin ei niin kovin monia aineksia tarvita. Pääasia on tuoreet salaatinlehdet! Salaatti on parasta tehdä juuri ennen syömistä, eikä kastikettakaan kannata lisätä liian aikaisin. Se saa salaatinlehdet ikävän lötköiksi. Minulla on usein hätävarana jääkaapissa snack packeja. Olen jotenkin mieltynyt vaihtoehtoon, jossa on juuston lisäksi oliiveja ja valkosipulin kynsiä. Oikeastaan lisäämällä tämän pakkauksen sisältö salaatinlehtien sekaan, saa jo kelpo salaatin.

Broilerivartaat tonnato-kastikeella kuuluu muuten perheen kesäruokasuosikkeihin. Hassua on, että resepti on ensimmäinen, jonka olen kirjannut blogiin, mutta vieläkään sitä ei ole tullut kuvattua. Ehkä tämän kesän aikana kunnostaudun tässäkin asiassa. 

Kevyen kesäisen kokkailun lisäksi on ollut aikaa kulkea metsissä ja samoilla rannoilla. Kyllä se vain niin on, että viikonloppukokin lempipuu on koivu. Miten kaunis voikaan keväinen koivikko olla!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti