maanantai 18. toukokuuta 2015

Kanakastiketta kevyellä thaimaalaisella twistillä

Twisti on kyllä todella kevyt, mutta onpahan kuitenkin. Aikuisten makuhermot olisivat kestäneet enemmänkin tulisuutta, mutta lapsille tässä oli tarpeeksi eksotiikkaa ja tulisuutta. Aasiaan makujen vivahduksia tuli kastikkeeseen kookosmaidosta, limen mehusta ja punaisesta thaicurrysta.

*

Kanakastike kevyellä thaimaalaisella twistillä


pkt broilerin marinoimattomia rintaleikkeitä
sipuli
öljyä
pari rkl vehnäjauhoja
rento tl punaista thaicurrya
limen mehu
vähän vettä
purkki kookosmaitoa
(suolaa)

Pilko broilerin rintaleikkeet mieleisen kokoisiksi paloiksi. Pilko sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia kuumassa öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle broilerin palat ja ruskista ne. Ripottele vähän venhäjauhoja ruskistuneiden lihojen päälle. Saat samalla suurustettua kastikkeen.

Lisää pannulle thaicurry, limen mehu ja sekoita hyvin. Kaada sekaan kookosmaito ja kiehauta. Tarpeen mukaan voit lisätä vettä riippuen siitä kuinka paksun kastikkeen haluat.  Keitä muutamia minuutteja, että lihan palaset kypsyvät ja maut tiivistyvät. Valmis thaicurry on melko suolaista, voi olla, että suolaa ei tarvitse kastikkeeseen lisätä. Tarkista kuitenkin maku.
*

Arkiruuan haasteet ovat kaikille tuttuja. Työpäivän jälkeen ruoka pitää saada nopeasti pöytään, sen pitää olla terveellistä ja monipuolista. Edullisuudestakaan ei ole haittaa. Kauppalistan kestolistaus on broilerin marinoimattomat rintafileet. Broileri on meillä arkiruokana suuressa suosiossa. Lähes poikkeuksetta lihat marinoidaan kotona itse. Sääntö vahvistava poikkeus on, valmiiksi grillattu, lämmin ja hyvältä tuoksuva broileri. Joka on kaiken lisäksi varsinaista pikaruokaa.

Itse kokattuna arkiset kastikkeet tekevät parhaiten kauppansa. Kastike on siinäkin mielessä helppo ruoka, että sinne pystyy pilkkomaan mukaan kasviksia, muitakin kuin sipulia, jota meillä on melkein jokaisessa ruuassa. Lisäkkeeksi kastikkeelle kelpaa peruna, riisi tai pasta riippuen soosin raaka-aineista ja mausteista. 

Vaikka en voi missään nimessä valittaa siitä, että apukokit nirsoilisivat tai olisivat huonoja syömään, on ilo huomata, että nykyisellään ruokia pystyy maustamaan vähän reilummalla kädellä kuin aikaisemmin. Pieni tulisuuskaan ei ole pahasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti