keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen mango-passionkakku

Kaksi synttärisankaria ja kaksi kakkua, eikö niin? Molemmat apukokit ovat syntyneet huhtikuussa. Tänä vuonna arjen kiireiden ja haasteiden keskellä synttäreitä on juhlittu pienissä osissa eri kokoonpanoilla. Vihdoin pääsiäisenä oli aikaa leipoa syntympäpäiväkakut. Japanilainen juustokakku oli toinen synttärikakuista, ja toinen oli tämä Annin uunissa-blogista poimittu mango-passionkakku, tai sen sovelma. Annin ohje on gluteeniton, joten jos sellaiseen on tarvetta kannattaa klikkailla Annin uunissa -blogiin. Minä tein kakun ihan tavallisista vehnäjauhoista ja paistoin sen rengaskakkuvuokassa. Muutoinkin alkuperäiseen reseptiin on tehty pieniä muutoksia ihan käytännön syistä. Esimerkiksi käyttämäni mangosose oli sen verran nestemäistä, että en kostuttanut kakkua lainkaan, vaikka alkuperäinen oli kostutettu.



mango-passionkakku


*

Mango-passionkakku


5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
2,5 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl mangososetta
1 dl maitoa

täyte

1 prk kauravispiä
1 tl vaniljasokeria
2 dl mangososetta
4 passionhedelmää

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka.

Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen kulhoon sokerin kanssa.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi. Lisää jauhoseosta, mangososetta ja maitoa vuorotellen kuohkeaan sokeriseokseen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti (1h 15min).
Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hieman vuuassaan ennen kakun kumoamista. Jäähdytä kakku hyvin ennen täyttämistä

Vaahdota kauravispi. Leikkaa mangokakkupohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen pala tarjoilualustalle. Lusikoi vaahdotettua kauravispiä  mangososetta ja passionhedelmää. Toista sama toiseeen kerrokseen. Anna täytteiden valua kakun välistä. Nosta vielä viimeinen kakku levy päällimmäiseksi. Kakku on valmista nautittavaksi

*


mango-passionkakku


Kahvipöydässä ihan hauskannäköinen tällainen hybridikakku, joka on ulkonäöltään kuin perinteinen kuivakakku, mutta täytetty kuitenkin täytekakun tapaan. Kakku oli tosi raikas ja hedelmäinen. Passionhedelmän kirpeys taittoi kivasti makeutta. Vaikka maku ja ulkonäkö onnistuivat, parista asiasta narisen vähän. Kakku oli tosi kosteaa ja painavaa ja sen vuoksi täytteet painuivat kasaan. Leikkaaminen oli myös aavistuksen hankalaa kun ylin kerros meinasi lähteä luistamaan alta pois. Koska pohja itsessään on hyvän makuinen, kakku kannattaa ehkä kuitenkin tehdä tavalliseen irtopohjavuokaan. Ainakin jos sen täyttää. Mielestäni kakku olisi kyllä toiminut täyttämättäkin. Silloin se tällä reseptillä toteutettuna olisi ollut mangokakku.


mango-passionkakku_japanilainenjuustokakku


Ehkä joku kokeilee lisätä taikinaan sekä passionia että mangoa. Yhden passionkakku 2017 leivoin pari vuotta sitten. Apukokkien synttäripöydässä sekin oli tarjolla. Passionkakku oli kosten mehukas ja hedelmäinen kahvikakku.  Vaikka en mikään leipuri olekaan ainakin aina synttäreille leivon kakkun. Olen perinteisten täytekakkujen ystävä ja erityisesti sen jälkeen kun keväällä 2016 koin ahaa-elämyksen täytekakkupohjan kanssa, täytekakkujen leipominen on tuntunut mukavalta. Viime vuonna leivoin apukokkien synttäreille kurikkalaisen pitsikakun ja vuonna mimosakakku. Keväisiä kakkuja kaikki!



mango-passionkakku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti