torstai 23. marraskuuta 2017

Alleduuri on kahvila, jonka vitriinit ovat täynnä herkkuja

Alleduurissa on vitriinit täynnä herkkuja ja kahvilan sijaintikin on kaupungissa liikkuvalla mainio. Niin minä kuvailisin Alleduuria. Paitsi että kahvila on oikeasti paljon enemmän, ja paljon isompi juttu.

Alleduuri on kahvila, jossa ei käytetä maitoa, vehnää, ohraa, ruista, kananmunaa, kalaa tai pähkinöitä. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja useat tuotteista käyvät myös vegaaneille. Kaikettomassa kahvilassa löytyy taatusti kastettavaa ruoka-ainerajoitteisille, allergisille tai ruokavalioita noudattaville. Alleduurissa ei tarvitse tuottaa pettymystä lapselle, joka on tottunut kulkemaan eväissä tai perheelle, joka joutuu rajoitteiden takia välttelemään kahviloita. 

Ja siltikin Alleduuri on vain kahvila Tampereella. Kahvila, jossa on tarjolla sekä suolaista että makeaa. Olin niin onnellisessa asemassa, että saimme seureeni kanssa maistella useita erilaisia leivonnaisia normaalia pienemmässä koossa. Sanoisin, että kahvilassa on tarkolla erittäin laadukkaita ja hyvänmakuisia suolaisia ja makeita tuotteita. Olin positiivisesti yllättynyt jokaisesta maistamastani suupalasta. Ehdoton suosikkini oli omena-kanelihalko. Niin ja tietysti ne munkit, ne munkit. Saattoi toki olla, että hetki makealle oli otollinen. Suolaisista tarjottavista haluaisin mainita erikseen lihapiirakan ja tietysti leivät. Alleduurin vitriinissä ei välttämättä ole kovin monia leipävaihtoehtoja tarjolla, mutta melkein silmänräpäyksessä kahvilassa pystytään loihtimaan herkullinen leipä, joka on sopivista raaka-aineista valmistettu ja suun mukaisilla täytteillä päällystetty. Ehkä voit jo tästäkin päätellä kaikettomassa kahvilassa kaikki on herkullista.


Alleduuri sijaitsee Tampereella Tammelan torin läheisyydessä Aaltosenkatu 27-28. Alleduurin aukioloajat kannattaa tarkistaa www-sivuilta. Kahvilalla on myös fb-sivut, joiden kautta kerrotaan ajankohtaisia asioita. Esimerkiksi pe 24.11. kahvilan aukioloaikaa on jatkettu 21 saakka.

Itse kävin kahvilassa blogisisarten kanssa. Blogisisaret on eri ikäisten naisten vapaamuotoinen yhteisö. Meitä yhdistää bloggaaminen, vaikkakin edustamme aivan eri genrejä. Sisarilta saa vertaistukea, neuvoa ja apua bloggaamiseen ja vähän muuhunkin. Mukavasta päivästä Tampereella on postattu myös muutamassa muussa blogissa:


Yhteistyössä Alleduuri

2 kommenttia:

  1. On kyllä ihana paikka! Ja kiitos vielä seurasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Olen hehkuttanut kahvilaa aina kun on tullut tilaisuus. Mahtava paikka ja loistava liikeidea, jota viedään eteenpäin suurella sydämellä.

      Poista