torstai 16. marraskuuta 2017

Beaujolais Nouveau 2017 - taas on marraskuun kolmas torstai

Tänä vuonna marraskuun kolmas torstai tuli ihan puskista. Netissä luin Turun Sanomien artikkelin, joka kehotti kokeilemaan Beaujolais Nouveauta sushin kanssa. Hullua ei tarvinnut paljon yllättää. Ruokatunnilla kipaisin viinit ja sushit valmiiksi iltaa varten. Viini ja sushit odottelivat iltapala-aikaa jääkaapissa, ja kun vihdoin, työpäivän ja uimahallikeikan jälkeen niitä päästiin maistelemaan, niin maistuivathan ne. Harvoin sitä torstai-iltaa vietetään sushia syöden ja punaviiniä nautiskellen.Beaujolais Nouveau 2017Beaujolaisviineissä riittää suomalaisille juomista. Tänään (16.11) on alkossa tullut myyntiin 55 000 pullon erä. Beaujolais Nouveau -viinejä ei ole tarkoitettu säilöttäväksi. Ne pitäisi juoda puoden vuoden kuluessa. Aivan kovin alas ei tarvitse kyykätä, kun viinejä poimii Alkon hyllystä. Ne ovat hinnaltaan 10 € molemmin puolin. 

Sushien kanssa nautimme toisen pullon Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2017. Viini oli melkein jääkaappi kylmää ja yllättäen aika hyvää! Luulen, että aiemmin olemme juoneet nämä viinit liian lämpimänä. Alunperin ajattelin, että toinen jääköön pahan päivän varalle, ja että mahtaakohan niin pahaa päivää tulla, että tulee avattua. Georges Duboeuf yllätti kuitenkin positiivisesti. Ja todella, kävi sushien kylkeen ihan kivasti. Uskon, että toinenkin viini maistellaan.

Luonnehdinnan mukaan viineissä alkaa banaanisuus väistyä ja tilalle tulee enemmän marjaisuutta. Ja kyllä minä tuon luonnehdinnan tunnistan. Banaanisuus on tulee vasta jälkikäteen. Minulla oli myös muistikuva hapokkaista Beaujolais Nouveau -viineistä, mutta ainakaan tämä ei ollut kovin hapokas, vaan hyvinkin mehumainen.Beaujolais Nouveau 2017Jos ei Beaujolais Nouveau -viineillä ole muuta merkitystä, niin otetaan ne merkkinä joulun odotuksen alkamisesta. Marraskuun kolmas torstai kannattaa pitää mielessä ensi vuonnakin, vaikka viini ei ole kummoista, niin kyllähän tämäm teeman ympärille saa rakenneltua vaikka mitä piristävää. Aiempien vuosien uuden sadon viinit- löytyvät beaujolais nouveau-tunnisteen alta.


EDIT: Lisätty linkki Turun Sanomien artikkeliin

6 kommenttia:

 1. Kiitos viini vinkistä! Juodaan miehen kanssa kohtalaisesti eri viinejä. Pitääkin käydä Alkossa katsomassa vieläkö meille riittäisi yksi pullo maistiaiseksi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beaujolais Nouveau on ilmiönä ihan hauska tähän marraskuun pimeyteen ja synkkyyteen. Viini nyt on mitä on. Ilman uuden sadon viinin ympärille rakennettua tapahtumaa tuskin ostaisin viiniä, ainakaan makunsa vuoksi.

   Poista
 2. Beaujolais'ta ja sushia, hauska idea :D Pitäisköhän itsekin käydä hakemassa perjantai-illaksi tuollainen setti. Pari kertaa olen uuden sadon viinejä maistellut, mehumaisuus ei oikein ole mun juttu mutta voisi kai sille vielä mahdollisuuden antaa. Sushi taas menee aina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beaujolais ja sushi on hauska idea perjantai-iltaan. Tänä vuonna vihdoin ymmärsin jäähdyttää viinin riittävän kylmäksi, vaikka joka vuosi olen sitä muka viilennellyt, mutta en tarpeeksi.

   Poista
 3. Viime vuonna kuulin ensimmäistä kertaa näistä Beaujolais-viineistä. Nyt en muistanut koko asiaa. Pitänee kirjoittaa asia muistiin ensi vuoden kalenteriin. Josko sitten pääsisi itsekin maistelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä näitä viinejä saattaa olla Alkoissa, jos olet kiinnostunut maistamaan tämän vuotisia. Eihän se tosin ole sama asia, jos uudensadon viiniä juo jonakin muuna päivänä kuin marraskuun kolmantena torstaina.

   Poista