maanantai 20. kesäkuuta 2016

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Niinhän se on, että raparperipiirakan ohjeita ei koskaan ole liian monta. Maisemakahvilan raparperipiirakka on yksi luotto-ohjeistani. Resepti on monikäyttöinen jo siksikin, että kerralla tulee iso määrä tuhtia piirakkaa. Maisemakahvilan raparperipiirakka on helppo valmistaa, vaikka aivan yhdellä kulholla tämän piirakan valmistus ei hoidu. Mitään ei tarvitse kuitenkaan vaahdottaa. Piirakka ei kärsi pakastamisesta, vaikkakin se säilyy hyvänä  ja mehevänä muutaman päivän, jos ei tule syödyksi. Maisemakahvilan raparperipiirakka on oiva vinkki juhannuspöydän tarjottavista isommallakin porukalle.*

Maisemakahvilan raparperipiirakka


muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte
1 l raparperiä
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle
1/3 osa muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Tee 2/3 muruseoksesta pohjataikina ja jätä 1/3 osa muruseoksesta pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Leivitä seos leivinpaperilla peitellylle uunipannulle.

Ripottele pohjataikianan päälle noin litra raparperinpaloja.

Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakkapohjan ja raparperinpalojen päälle. Ripottele lopuksi loput muruseoksesta päällimmäiseksi.

Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

*
Ohje on julkaistu ainakin Kotiliesi-lehdessä ja löytyykin Kotilieden reseptiarkistosta internetistäkin. Piirakkaohje kannattaa laittaa muistiin tulevan marjakauden varalle, sillä siihen voi hyödyntää mitä tahansa marjoja ja miksei hedelmiäkin. Äitini tapaa tehdä tämän tyylistä piirakkaa vain pelkeästään rahkatäytteellä. Niinkin se on maistuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti