tiistai 21. kesäkuuta 2016

Proseccoa jäillä, raparperijäillä

Meneeköhän tämä jo liian siirappiseksi? Valmistin taannoin raparperisiirappia. Siirappi säilyy puhtaassa astiassa jääkaapissa parikin viikkoa. Tämä on empiirisen kokeen tulos! Tein kuitenkin raparperisiirappia sen verran ison satsin, että pakastin osan myöhempää käyttöä varten. Suurin osa on tylsästi ihan tavallisissa pakasterasioissa, mutta osan laitoin sydämenmuotoisiin jääpalamuotteihin.






Vietimme iltaa kotona miehen kanssa, ja mikä sopiikaan paremmin kesäiseen iltaan kuin kuohuviini parvekkeella. Juomana oli trendikkäästi proseccoa, jota vielä trendikkäämmin jäillä viilennettiin.







Sydänjäitä tehdessäni mittasin, että muottiin mahtui siirappia noin 1,5 cl. Erittäin kuivaa proseccoa viilentämään tiputin maltillisesti yhden jääpalan. Viileässä illassa ja viilennetyssä juomassa tuo yksi jää ei ehtinyt sulaa, ja varmasti ainakin meidän iso laakea kuohujuomalasillinen kuivan juoman kanssa toisenkin raparperijäänpalan. Tässäpä oiva juhlajuomavinkki juhannukseen!









2 kommenttia:

  1. Kiva idea noi sydämenmuotoiset jääpalat! Kauniita lasissa juoman kanssa ja raparperisiirappi on taatusti myös maistuvaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirapista tuli niin sopivan vaaleanpunaista, että eihän sillä voinut olla täyttämättä kuin sydämenmallisia muotteja :) Hyvää juhannusta sinulle!

      Poista