torstai 23. kesäkuuta 2016

Grillattu kaali - yksinkertaisuuden ylistys

Jotenkin sitä on niin urautunut, että usein grilliin tulee iskettyä vain lihaa, kalaa tai kanaa. Viime aikoina olen tietoisesti yrittänyt latoa grilliin myös kasviksia. Kaalinrakastajana koin riemunhetkiä, kun bonggasin blogeja selaillessani reseptejä grillatusta varhaiskaalista.  Koska kaalin grillaaminen oli itselleni aivan uusi juttu, jaan rohkeasti aivan simppelin reseptin kaikkien iloksi. Grillattu kaali kelpaa vaikka juhannusherkkujen listalle. Ainakin kaalinrakastajille.
*

Grillattu varhaiskaali


varhaiskaali
rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Poista kaalista päällimmäiset lehdet. Halkaise kaali kahtia ja sen jälkeen puolikas vielä kahtia. Jos sinulla on iso kaali, halkaise vielä neljäsosatkin kahtia. Tärkeää on, että jokaiseen kaalin lohkoon tulee kantaa, joka pitää kaalin koossa.

Sivele kaalin leikkuupinnoille öljyä ja pyöräytä myllystä suolaa ja pippuria.

Grillaa kaalia ensin leikkuu pinnoiltaan ja lopuksi käännä palanen selälleen ja kypsennä, kunnes se on mielesi mukaista. Kaali kypsyy nopeasti aivan kypsäksi, mutta sen voi käyttää grillissä aivan nopeasti ja jättää al denteksi.

*


Yksinkertaista, herkullista ja edullista. Me nautimme grillattua kotimaista varhaiskaalia kokonaisena grillatun possun sisäfileen kanssa. Lisäkkeenä oli myös itketettyä ja grillattua kesäkurpitsaa ja paprikaa. Siitäpä vinkiksi sinulle joka vielä mietit, mitä sitten syötäisiin. Nappaa varhaiskaali ostoskoriin ja laita grilliin. Herkullista juhannusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti