lauantai 7. marraskuuta 2015

Testing, testing - Kanttarellifrittata

Vielä nopea vinkki, jota voi käyttää esimerkiksi huomenna, jos suunnittelee isänpäivän aamiaista. Meillä frittataa tosin syötiin lounaaksi, mutta silloin saimmekin idean testata reseptiä isänpäivän aamua varten. Apukokkini on sairaana, eikä kotiin tietenkään ollut varattu lounastarpeita. Kananmunia on onneksi aina, ja niistä saa kelpoo lounaan. Pakastimesta löytyi munakkaaseen pieni pussi kanttarelleja.


*

Kanttarellifrittata


2 dl kanttarelleja
1 pieni sipuli
nokare voita
hieman öljyä
timjamia
suolaa

4 munaa
suolaa
valkopippuria
0,5 dl kuohukermaa

Valitse paistinpannu, joka kestää uunia. Kuullota sipulia ja kanttarellejä öljy-voiseoksessa. Pidä pannu korkeintaan keskilämmöllä, ei liian kuumana. 

Riko kevyesti kananmunien rakenne rikki, lisää kerma ja mausta seos. Kermaa et välttämättä tarvitse, mutta meillä sattui olemaan loraus kermaa purkin pohjalla jääkaapissa. Kaada munaseos kasvisten päälle. 

Kun munamassa alkaa hyytyä pohjasta, siirrä paistinpannu 200 asteiseen uuniin ylävastuksen alle. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia niin, että massa on hyytynyt. Varo kypsentämästä liian kauaa, ettei lopputulos ole kumimaisen kuiva.

*


Jos kaapissa olisi ollut, olisin lisännyt frittataan muitakin kasviksia ja hieman juustoa. Isänpäivän aamuna meillä valmistuu osaksi brunssia frittata hieman runsaimmilla täytteillä. Valurautapannu toimi hyvin, koska se kestää korkeitakin lämpötiloja, vaikka minua epäillyttikin, että ruoka jämähtää pannuun kiinni. Perintöpannu on kuitenkin hyvin hoidettu ja kovassa käytössä. Turhaan epäilin.

Vaikka sairastaminen on kurjaa, oli sairauslomapäivässä hyviäkin puolia: tuli kokeiltua uutta reseptiä, isänpäivä brunssin tarjottavat saatiin mietittyä ja ehdin nopeasti ulos napsimaan muutaman tosi kauniin valokuvan. Valo on tähän aikaan vuodesta vähissä. Kerrankin olin kotona oikeaan aikaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti