perjantai 20. marraskuuta 2015

Beaujolais Nouveau 2015

Niin se vain taas meni marraskuun kolmas torstai.  Kun kirjoittaa ilmiöstä nimeltä Beaujolais Nouveau, marraskuun kolmantena perjantaina on auttamattomasti myöhässä.  Tänäkin vuonna Alkoon tuli myyntiin kaksi eri viiniä. Ostin pullon molempia, mutta vasta Geordes DuBoeuf on maisteltu. Doudet Naudin Beaujolais Villageskin on syytä korkata lähiaikoina, sillä viinin sanotaan säilyvän maksimissaan vain puoli vuotta.


Beaujolois Nouveau viinit ovat niin nuoria, että ne eivät oikeastaan ole minun makuuni. Tänä vuonna ainakin Geordes DuBoeuf yllätti positiivisesti. Alko luonnehtii viiniä kevyeksi, vähätanniiniseksi, kirsikkaiseksi, vadelmaiseksi, hennon banaaniseksi ja kevyen mausteiseksi. Marjaisuuden ja kevyen mausteisuuden allekirjoitan, mutta tuota banaanisuutta en oikein löytänyt. Toisinaan nuoret viinit ovat kovin hapokkaita, mutta tänä vuonna uuden sadon viini ei ollut kovin hapokasta.
Nautimme viinin kanssa hieman juustoja ja leikkeleitä. Mukava, tavallisesta poikkeava torstai-ilta tämä marraskuun kolmas!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti