sunnuntai 23. elokuuta 2015

Pieni palanen juustoa fenkolihillokkeen kera

Olen juustoihminen. Juusto kun juusto, niin vannon, että maistuu. Arkinen leivänpäällisjuusto ei ole mitään gurmeeta. Aika usein se on Polar 15, joskus Oltermannia ja välillä Aamupala-sulatejuustoa. Lähes aina ostan juustot ihan vaan marketista, mutta toisinaan pääsee herkkuja valitsemaan kaupungista. Lempikauppani on luonnollisesti Juustosoppi. Kaupan lisäksi täytyy vähän hehkuttaa loistavaa palvelua: juustoautoa. Joka toinen viikko pääsee kotikaupungin toriltakin ostamaan herkkujuustoja, jos vain muistaa toripäivän. Parasta on se, että autosta saa ostaa mieleisensä palan juustoa. Kauppias on valmis leikkaamaan ja myymään vain pienenkin palasen. Kuluneella viikolla muistin juustoautopäivän, ja suosituksesta ostin Mouhijärven herkkujuustolan Kuttu Willeä, jota sitten tarjoilin fenkolihillokkeen kera.
*

Fenkolihilloke


300 g fenkolia
sitruunan mehu
1 dl hillosokeria
vanilijatanko

Purista sitruunanmehu ja laita kattilaan lämpenemään. Leikkaa fenkolin kovimmat osat pois ja pilko fenkoli pieniksi palasiksi. Lisää kuuman sitruunamehun joukkoon. Lisää myös hillosokeri ja avattu vanilijatanko ja siitä kaavitut siemenet. Keitä noin 15 minuuttia. 

Ota vanilijatanko pois ja surauta hilloke halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita puhtaaseen lasiastiaan ja jäädytä jääkaappikylmäksi. Tarjoa esimerkiksi juuston lisukkeena.

*


Fenkolihillokeen melkein omenainen maku sopi hyvin Kuttu Willen kaveriksi, joka vuohenmaidosta valmistetuksi kypsäksi juustoksi oli melko miedon makuinen. Fenkoli on muuten aromaattisuudessaan ihme kasvis. Olen tähän asti tarjonnut sitä kalan kanssa, mutta näköjään siitä on moneksi, jopa makeaksi hillokkeeksi. Kuttu Willestä taisi tulla uusi suosikkini juustojen joukkoon. Tosin, kuten jo sanottu, juustojen suhteen olen kaikkiruokainen. Lempijuustoani en pysty edes nimeämään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti