sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mainio munakasrulla

Munakasrulla on aivan ehdoton välipala tai tuhdimpi iltapala. Se on mainiota ruokaa siinäkin mielessä, että siihen löytyy kotoa ainekset melkein aina, vaikka jääkaappi näyttäisikin aivan tyhjältä. Ainakin meillä kaapissa on aina munia ja maitoa. Täytteen voi sitten tehdä niistä aineksista mitä  kasaan saa haalittua. Kannattaa hyödyntää kuiva-ainekaapit ja pakastin. Sienet, kasvikset, katkaravut, kala ja kinkku ainakin sopivat täytteeksi hyvin. Munakasrullaan pystyy piilottamaan hyvin myös ruuan loppuja. Sellaisia muutamia keitettyjä perunoita tai juuston palasia, joista ei riitä koko perheelle ruokaa millään.






*

Munakasrulla sieni-tonnikalatäytteellä


6 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
loraus ruokaöljyä

Sieni-tonnikalatäyte

öljyä
sipuli
lampaankääpiä
tonnikalaa
koskenlaskijakastiketta

pinnalle 

juustoraastetta

Sekoita munat, maito ja mausteet. Sekoita ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on kypsää.  

Valmista täyte sillä aikaa, kun munakas kypsyy uunissa. Kuullota pilkottua sipulia paistinpannussa öljyssä joitakin minuutteja. Lisää lampaankäävät pannulle ja kuullottele vielä hetki. Lisää tonnikala ja koskenlaskijakastike. (Koskenlaskija kastiketta jäi minulla aikaisemmin viikolla yli vallan mainiosta arkiruuasta, jonka bongasin täältä. Käytännössä kysymys on siis ihan tavallisesta valkokastikkeesta, jota on maustettu koskenlaskijalla)

Kun munakas on kypsynyt uunissa. Nosta pannu pois uunista ja kumoa munakas toiselle leivinpaperille. Leivitä täyte munakaslevylle ja kääri munakas rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumakohta rullan alle. Nosta täytetty rulla uudelleen uunipellille. Ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta vielä uunissa, kunnes juusto on sulanut.
*


Munakasrullaan kuluivat viimeiset sienet pakastimesta. Täytyy toivoa runsasta sienisatoa tälle syksylle! Tonnikalaa täyte ei olisi vaatinut lainkaan. Syy siihen, että käytin tonnikalaa oli jääkaapin alahyllyllä keikkuva koskenlaskijakastike, joka tosiaan oli jäänyt aikaisemmasta kokkailustani. Hukkaan sitä en halunnut heittää, joten oli vähän käytettävä mielikuvitusta, mitä siitä tekisin.















Munakasrullan täytteeseen ajattelin sen sopivan hyvin, ja kyllähän se sopikin. Olin maustanut koskenlaskijakastikkeen tillillä, joten jotenkin sen vuoksi halusin täytteeseen myös kalaa. Tonnikala oli  ainoa kala, joka kaapissa uiskenteli. Ellei kastiketta olisi aikaisemmin jäänyt yli, en olisi sitä tätä munakasrullaa varten alkanut tekemään. Munakasrullan idea on mielestäni juuri siinä, että siihen voi käyttää niitä aineksia, joita kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään. Tässäpä siis teille oikeastaan kaksi ruokavinkkiä: munakasrulla ja koskenlaskija-kala.







Munakasrullasta riittää hyvin syötävää neljälle nälkäiselle. Varsinkin, jos kylkeen vääntää vielä vähän salaattia. Iltateellä siitä riittää palanen jopa kahdeksalle ruokailijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti