lauantai 22. helmikuuta 2014

Wrappikokeiluja
Apukokkien tulevat syntymäpäivät on syy tähän kokeiluun. Pitäisi keksiä helppoa ja nopeaa suolaista tarjottavaa, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Eikä tietysti haittaa, vaikka tarjottava olisi vielä terveellistä ja huokean hintaistakin.

Tonnikalawrapeissa yhdistyvät edellä mainitut ominaisuudet. Kun Katja Nainen talossa-blogissa hehkutti wrappien hyvää menekkiä, päätin kokeilla Katjan reseptillä.

*

Tonnikalawrapit

1 pkt tortillalettuja
salaattia
1 prk tonnikalaa
1 iso paprika 
1 punasipuli
1 rs ruohosipulituorejuustoa

Pilko paprika ja punasipuli pienenpieneksi ja yhdistä valutettuun tonnikalaan ja tuorejuustoon ja sekoita tahnaksi. Täytettä riittää 8 tortillalettuun. Lisää lettujen väliin salaattia ja kääri rullalle. Rullan voi halkaista kahtia tai useampaankin osaan. Wrapit ovat valmiita syötäväksi vaikka heti, mutta niille ei tee ollenkaan huonoa yön yli mehevöityminen jääkaapissa. Päin vastoin!

*

Meillä wrapit syötiin lounaalla kera tomaattikeiton. Tässä perheessä eivät apukokitkaan karsasta sipulia, sitä syödään niin paljon. Paprika ei kuulu ihan suosikkeihin. Vähän epäilin paprikaa ja siksi todella pilkoin sen hyvin hyvin pieneksi silpuksi.

Tonnikalawrapeista tuli todella maukkaita. Wrapit sopivat loistavasti synttäritarjottavaksi ja varmasti myös coctail-paloiksi tai alkuruuiksi. Meillä wrappeja ei kuitenkaan ainakaan lastenkutsuilla tarjota, sillä apukokit nirsoilivat, eivätkä wrapit heille maistuneet. Aikuisten makuun nämä kuitenkin olivat ja varmasti teen toisenkin kerran.

Täytteitäkin on helppo varioida. Heti tuli mieleen, että savuporo tai lohitäytekin toimisivat varmasti mainiosti, kun vain hakee niihin sopivan juustomaun ja miettii kasvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti