torstai 1. maaliskuuta 2018

Piimä-bisketit - lämmin leivonnainen hiihtolomalaisen aamiaiselle

Olen edellisissä postauksissa kirjoitellut kotona meneillään olevasta siivousprojektista. Tuon projektin takia päädyin leipomaan Piimä-biskettejä. Alkuperäinen ohje löytyi Glorian ruoka ja viini - lehdestä (1/2016). Piimä-bisketit ovat nopea ja helppo leivonnainen hiihtolomalaisen hemmotteluun. Leipäset sopivat aamiaiseksi, iltapalaksi tai välipalaksi ulkoilun lomassa. Tällaiset helpot ohjeet sopivat hyvin myös taikinakärpäsen puraisemille lapsille leivottavaksi.



piimä-bisketit, suolainen leivonnainen


*

Piimä-bisketit

9 kpl

5 dl hiivaleipäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
2 1/2 dl piimää

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineisiin voisula ja piimä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi

Kaada jauhotetulle työtasolle. Painele taikina jauhotetuilla käsillä noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla tai muulla pyöreällä muotilla (halkaisija noin 8 cm) paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista leivonnaisia uunin keskitasolla 12 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.

*

Piimä-bisketit ovat osa #kuivakaappihaastetta. Alkuperäistä ohjetta on muutettu sen verran, että laitoin taikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijaan hiivaleipäjauhoja. Taas on kuivakaapissa yhden vajaan jauhopussin mentävä aukko. Bisketit ovat parhaimmillaan heti leivontapäivänä syötyinä. Niitä ei kannata säilöä kaappiin eikä pakastaakaan. Kuivakaapin jauho-osasto on haasteen seurauksena tyhjentynyt niin mukavasti, että seuraavaksi minun täytyy siirtyä papu- ja linssihyllylle. Saas nähdä mitä niistä keksi?


piimä-bisketit, suolainen leivonnainen


6 kommenttia:

  1. Onpas hyvä idea vaikka sämpylöiden sijaan tehdä näitä. Saa nopeammin valmista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on nopea ja helppo valmistaa. Kovin isoa annosta ei kannata tehdä, sillä nämä ovat tuoreeltaan parhaita.

      Poista
  2. Mitä vois laittaa piimän tilalle,olis hapanta kermaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista anonyymi. En ole testannut muulla kuin piimällä, mutta varmasti luonnonjogurtti ainakin toimisi. Se on rakenteeltaan aika samanlaista kuin piimä.

      Jos kokeilet kermalla, olisi kiva kuulla miten onnistuu. Taikinaa tehdessä kannattaa tarkkailla ainakin jauhojen määrää, jos käyttää jotain muuta kuin piimää.

      Poista