lauantai 3. maaliskuuta 2018

Erämiehen herkku ja nostalgiset partiomuistot

Kerran partiolainen, aina partiolainen sanotaan. Tuo kerran partiolainen nosti päätään hiihtolomamatkalla. Vietimme päivää tulistellen ja lounastaen laavulla. Nuotiolla paistettiin pääruuaksi makkaroita ja lämmitettiin foliossa edellisen päivän perunoita. Jälkiruuaksi valmistin erämiehen herkkua. Apukokit olivat myytyjä! Jostakin syystä tämä partioherkku on painunut unholaan, mutta nytpä se on taas mielessä. Miten erämiehen herkku onkaan makeaa ja hyvää! Muistoissa on eräskin sinoililta maistunut makaroni-nötköttipata, jonka jälkiruokana syötiin ihanaa makeaa nuotiossa paistettua banaania. Tai yöretki, jolloin ei nukuttu lainkaan. Hereillä pysyttiin erämiehen herkun voimin.


erämiehen herkku


*

Erämiehen herkku


4 banaania
2 (á 37 g) fazerina suklaapatukka

Viillä banaanin kuoreen puukolla viillot niin, että saat käännettyä kuoren suikaleen banaanin päältä pois. On hyvä jos kuori jää kiinni toisesta päästä banaania.

Leikkaa banaaniin kolme v:n muotoista aukkoa. Paina varovasti palanen suklaata jokaiseen koloon. Käännä kuori varovasti banaanin ja suklaan päälle.

Kypsennä banaani nuotiossa kunnes kuori tummuu ja suklaa sulaa.

Mikäli nuotiopaikallasi ei ole ritilää ja joudut kypsentämään banaanin suoraan nuotiossa, silloin ehkä kannattaa banaani kääräistä folioon.

*

erämiehen herkku


erämiehen herkku


Alun perin minun ei ollut ollenkaan tarkoitus julkaista erämiehen herkun ohjetta blogissa, mutta kun facebookissa julkaisemani kuva, jonka Satokausikalenteri jakoi, sai niin suurta huomiota, päätin kuitenkin kirjoittaa tästä nostalgisesta retkieväästä. Tässäpä vinkki retkievääksi maaliskuun aurinkoisiin talvipäiviin. Kuulisin mielelläni liittyykö sinulla tähän nostalgiseen ruokaan partio- tai muita retkimuistoja?


erämiehen herkku2 kommenttia:

 1. Minä en ollut partiossa (olin pioneereissa, kuten duunariperheiden lapset usein olivat 70-luvulla) mutta omat poikani olivat. Muistelisin, että he tekivät leirioloissa tätä herkkua. :) Pitäisi tulistella tuossa omalla pihalla joku päivä ja kokeilla. Minä pidän suklaan ja banaanin yhdistämisen ajatuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on partiotausta ihan siitä syystä, että pienellä paikkakunnalla vaihtoehtoja ei ollut tarjolla. Partiossa oli niin duunareiden, virkamiesten ja maanviljelijöidenkin lapsia. Omat lapset eivät ole harrastuksesta innostuneet, mutta onneksi näitä parhaita muistoja voi jakaa heille.

   Erämiehen herkussa voi käyttää mitä tahansa suklaata. Minä ajattelin pitää mielessä vinkin Snickersistä. Jos ei välitä kovin makeasta, silloin voi valita tumman suklaan.

   Poista