tiistai 20. maaliskuuta 2018

Huijarin pasta - kokeilussa kikhernepasta

Pasta on pastaa, mutta tiesitkö, että vehnäpastalle on myös vaihtoehto, joka sopii moneen ruokavalioon. Minulla oli ilo saada kokeiltavakseni Tervens oy:n Lempäälässä valmistamaa kikhernepastaa. Kikhernepastan ainesosaluettelo on lyhyt. Pasta syntyy Iso-Britanniassa valmistetuista kikhernejauhoista ja vedestä. Pasta on siis täysin lisä- ja säilöntäaineeton. Tervens valmistaa myös chilillä tai inkiväärillä maustettuja makaroneja ja pastoja. Yhteen fusilliin on lisätty ajan hengen mukaan sirkkoja.


kasvisruoka, arkiruoka, kikhernepasta, pasta, pinaattipasta


Vehnäpastaan verrattuna kikhernepastalla on yksi etu muiden yli. Tämä vaihtoehto on gluteeniton. Toinen merkittävä etu (kuivaan) vehnäpastaan nähden on kypsymisaika. Kikhernefusilli kypsyy 2 minuutissa. Näillä puheilla olin valmis ihmiskokeeseen. Meillä laitettiin ruuaksi pinaattipastaa kikhernefusillista. Pastan koostumuksesta en perheelle hiiskunut. Pinaatti pastan kastikkeeksi valikoitui paristakin eri syystä. Ensinnäkin olin sen varassa, mitä kaapeista löytyi. Toiseksi kikhernepasta itsessään sisältää runsaasti proteiinia, joten en halunnut käyttää pastassa (eläinperäistä) proteiinia.


kasvisruoka, arkiruoka, kikhernepasta, pasta, pinaattipasta, tervens, kikhernefusilli

*

Huijarin pasta

4 annosta

1 pkt kikhernefusillia
vettä pastan keittämiseen
suolaa

150 g pakastepinaattia
sipuli
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa 
mustapippuria

kirsikkatomaattia
kapriksia 
rucolaa 

30 g parmigiano reggiano 

Laita vesi kiehumaan ja mausta se suolalla. 

Siirry kuitenkin heti kasvisten pariin. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Kuullota öljyssä pieneksi pilkotut sipulit. Laita pannulle myös pakastepinaatti. Sekoittele kunnes pinaatti on sulanut.

Laita kikhernefusilli kiehuvaan veteen ja keitä 2 minuuttia. Valuta pasta siivilässä ja sekoita pinaatti-sipuliseoksen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pastaan vielä paahdetut pinjansiemenet. Ttarjoile pasta kirsikkatomaateilla, rucolalla ja kapriksilla koristeltuna. Raasta päälle vielä vähän juustoa.

*

Tiedättekö mitä? Pasta oli hyvää! Mausta en osaisi, hyvällä tahdollakaan, sanoa, että kysymyksessä ei ollut vehnäpasta. Koostumuksessa oli eroa ja fusilli oli aika helposti hajoavaa. Sekoittelun kanssa kannattaa siis olla tarkkana. kasvisruoka, arkiruoka, kikhernepasta, pasta, pinaattipasta

Pastakattila tyhjeni sellaista vauhtia, että pelkäsin ruuan loppuvan kesken. Ruoka kuitenkin riitti ja paketissa mainittu annoskoko tuntuu näin jälkikäteen ajateltunakin oikein hyvältä. Pasta piti kylläisenä pitkään. Tämä on ilmeisesti sekä kikherneen sisältämän proteiinin että hitaasti imeytyvien hiilihydraattien ansiota. Voisin kuvitella tuotteen olevan hyvä allergisten ja keliakikoiden lisäksi myös painonhallintaan ja diabeetikoille, joille perinteinen vehnäpasta voi olla haastava.


kasvisruoka, arkiruoka, kikhernepasta, pasta, pinaattipasta


Laitanko kikhernepastaa uudelleen? Laitoin jo. Silloin koekaniinijoukko laajeni sukulaisiin ja kikhernepastaa maistelivat myös veljeni puolisonsa kanssa. Kikhernepasta on hyvä vaihtoehto tavallisen pastan rinnalle myös meille, jotka eivät terveyssyistä joudu välttelemään tai kieltäytymään vehnäpastasta. Tulossa on lähiaikoina vielä pari muuta pastareseptiä. Kikhernepastan saatavuus on melko hyvä, joten jos kiinnostuit nappaa pastapaketti mukaan kaupasta. Jälleenmyyjien luettelo löytyy täältä


kasvisruoka, arkiruoka, kikhernepasta, pasta, pinaattipasta, tervens


Yhteistyö: Kikhernefusilli on saatu Tervens Oy:tlä


EDIT: Fussillin ei pitäisi hajota helposti. Tervensiltä kerrottiin, että heillä on ollut ongelmia muutaman erän rakenteen kanssa. Ilmeisesti fussilli pakettini oli juuri tästä erästä.

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla näitä Tervensin pastoja. Kokeilin jotain kikhernepastaa muutama viikko sitten ja se oli sekä pahaa että liiskaantui keitettäessä täysin kiinni toisiinsa. Esikoisellamme todettiin keliakin tammikuussa ja nyt meillä on lähinnä käytetty maissipastaa, mutta vaihtelun vuoksi on kiva kokeilla muitakin gluteenittomia pastoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei kenelläkään ole rajoitteita, joiden vuoksi pitäisi etsiä vaihtoehtoja tavalliselle pastalle. Sen vuoksi tähän kokeiluun oli helppo suhtautua avoimin mielin. Minusta nämä kikhernepastat olivat oikein hyvänmakuisia. Rakenne oli vähän erilainen kuin tavallisessa pastassa ja tosiaan pasta hajosi vähän herkemmin

      Poista