torstai 12. lokakuuta 2017

Suppilovahverohilloke - kun sieniä riittää säilöttäväksi asti

Hyvinä sienivuosina malttaa kokeilla uusia reseptejä, ja käyttää tuoreita sieniä säästelemättä. Huonompina sienivuosina tulee mietittyä tarkasti mihin malttaa käyttää litran tuoreita sieniä. En muista, että juuri suppilovahveroista olisi minään vuonna ollut pulaa. Silti suppilovahverohillo oli minulle uusi tuttavuus, samoin suppilovahverolevite, jota valmistin alkuviikosta. Suppilovahverohillokeen mittasuhteet on tarkastettu martoilta. Mausteita käytin sen mukaan, mitä kotoa löytyi. Ihanaa kun vieläkin voi hakea yrttimaasta tuoreita yrttejä!
suppilovahverohillo, sienet, suppilovahvero
*

Suppilovahverohilloke


1 l tuoreita suppilovahveroita

1 dl vettä
0,75 dl viinietikkaa
2 laakerinlehteä
6 mustapippuria
tähtianis
muutama tuore timjamin oksa
ripaus suolaa

0,75 dl hillosokeria

Mittaa vesi, mausteet ja etikat kattilaan. Kiehauta. Lisää suppilovahverot kiehuvaan seokseen ja keitä hiljaisella teholla noin 20 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia.

Purkita hillo kuumana puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

*
suppilovahverohillo, sienet, suppilovahvero
Käytin suppilovahverohillokkeeseen sienikorin pienimmät suppikset. Pieniä sieniä ei tarvise pilkkoa lainkaan, vaan ne voi käyttää kokonaisena. Itse asiassa kokonaiset sienet ovat mielestäni hauskemman näköisiä kuin pilkotut. Jos sinun korissasi on vain isoja sieni, ne kannattaa pilkkoa pienemmäksi ennen etikkaliemeen lisäämistä.

Minä käytin etikkaliemeen 1/3 punaviinietikkaa ja 2/3 valkoviinietikkaa. Punaviinietikka oli pullon pohja, eikä siksi varmasti enää kovin tujua tavaraa. Pidän etikkaisista mauista valtavasti ja varmaan siksi suppilovahverohillosta tuli heti suosikkini.
suppilovahverohillo, sienet, suppilovahvero
suppilovahverohillo, sienet, suppilovahvero
Hillon makuun vaikuttaa luonnollisesti se, mitä etikkaa käyttää. Makuun voi vaikuttaa mausteilla. Aika monissa resepteissä suppilovahverohilloon lisättiin kokonaisia neilikoita. Minulta löytyi maustelaatikosta laakerinlehteä, mustapippuria ja tähtianista. Yrttitarhasta hain vielä timjamia. Samalla, kun kaadoin valmiin hillon lasipurkkiin, keräsin pois pippurit, laakerinlehden ja tähtianiksen pois. Löysin hillokeen joukosta myös puuvartisen timjamin oksat pois poimittavaksi. Nyt niitä ei tarvitse syödessä varoa.

Viikonloppukokki-blogiin on tulossa lähiaikoina vielää muutama suppilovahveroaiheinen postaus. Blogin päivittymistä pystyt seuraamaan esimerkiksi blogit.fi-blogilistan kautta, tai vaikka facebookissa. Tykkäämällä Viikonloppukokin face-profiilista saat uutisvirtaasi tiedon uusimmasta postauksesta. Ennen uusien reseptien päivittymistä pääset lukemaan Viikonloppukokin suppilovahvero-reseptejä alla olevien linkkien kautta:

suppilovahverohillo, sienet, suppilovahvero


2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselle! Olen todella huono kokeilemaan uusia sieniohjeita, tulee aina tehtyä niitä varmoja ja hyväksi todettuja. Toki sama homma on monen muunkin ruokalajin kanssa :) Kokeilen ensin tuota suppislevitettä ja sen jälkeen voisin ehkä uskaltaa kokeilla myös tätä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Emilia! Lähiaikoina on tulossa vielä pari muutakin suppisohjetta. Tänään toivottavasti ehdin kirjoittaa suppispestosta.

    VastaaPoista