perjantai 21. heinäkuuta 2017

Tomaatti-mansikkasalaatti ja burrata

Makeat ja perinteiset mansikkaherkut ovat tältä sesongilta vielä laittamatta. Perinteisten mansikkakakkujen rinnalle olen löytänyt uuden tavan käyttää mansikkaa. Meillä on syöty mansikkaa tosi paljon salaateissa. Jo vuosi mansikkainen sinihomejuustolla maustettu salaatti on ollut meillä kesäinen herkku. Aivan uskomattoman herkullinen salaatti syntyy myös mansikasta, tomaatista ja yrteistä varsinkin, kun salaatin kruunaa burratalla. mansikka, burrata, tomaatti-mansikkasalaattiBurrata on tomaatti-mansikkasalaatin juju. Oletko sinä maistanut burrataa? Burrata on luksusherkku. Se on mozzarellaa, joka on täytetty kermalla ja mozzarellapalloilla. Alun perin siis hävikkiherkku. Burrata kuljetetaan Suomeen lentorahtina Italiasta ja sitä on saatavilla lähinnä kauppahalleista ja deli-myymälöistä. Tampereella Burrataa voi hankkia ainakin kauppahallin Juustosopista. Hinta on suolainen: 250 g burrata-pallo maksoi viime viikonloppuna 8.90 €. Pallosta riittää syötävää kahdelle. Tosin juusto on niin hyvää, että kyllä juustoystävä burratan yksinkin pistelee.

Burratan pehmeää rakennetta ja valuvaa sisältöä on kunnioitettava. Juustoa kannattaa käsitellä hyvin vähän ja varovasti. Burrataa ei esimerkiksi kannata lämmittää tai paistaa vaan parhaimmillaan se on esimerkiksi juuri salaatissa kevyesti revittynä.mansikka, burrata, tomaatti-mansikkasalaatti


*

Tomaatti-mansikkasalaatti burratalla


250 g burrataa
2 kypsää tomaattia
muutama kirsikkatomaatti
200 g mansikkaa
muutama basilikanlehti

2 rkl oliiviöljyä
vadelmaviinietikkaa
vähäsen sokeria
suolaa
mustapippuria

Pilko tomaatit, mansikat ja basilika pieneksi ja sekoita. Lisää seokseen vähäsen sokeria, suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita joukkoon myös oliiviöljy ja vadelmaviinietikka.

Asettele salaatti annoksiksi lautaselle ja revi varovasti burrataa päälle.

Nauti esimerkiksi alkuruokana tai kevyenä iltapalana vaalean leivän ja kuplivan tai pirskahtelevan viinin kera.

*

Mikäli et onnistu saamaan burrataa sen voi korvata laadukkaalla (buffalonmaito) mozzarellalla. Jos sinulla on mahdollisuus osta ihmeessä burrataa. Sitä kannattaa lähteä hakemaan vaikka vähän kauempaakin. Burratan rakenne on uskomattoman pehmeä ja kevyt. Kuin söisi kesäisiä poutapilviä.

Rivitaloasukkaan pieni puutarha on tarjonnut tänä kesänä hyvän mansikkasadon. Olemme poimineet omasta maasta syötäväksi useamman litran. Perinteisiin kuuluu, että talveksi säilöttävät mansikat käydään poimimasta Pälkäneeltä Niitty-Seppälästä. Vielä toistaiseksi apukokeille on riittänyt palkaksi munkki ja mehu. Niitty-Seppälän on muuten mukava kesälomakohde etenkin lapsiperheille. Kesätorin takana on mm. ilmainen kotieläinpiha.mansikka, burrata, tomaatti-mansikkasalaattiEi kommentteja:

Lähetä kommentti