keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

The Seafood Bar Tallinn - merta edempänä kalaravintolassa

Yhteistyössä The Seafood Bar Tallinn

The Seafood Bar on uusi toukokuussa avattu, ensimmäinen ja ainoa, kalaravintola Tallinnassa. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhankaupungin porttien tuntumassa, Viru-kadulla, kukkakojuja vastapäätä.  Suurin piirtein näillä tiedoin otin vastaan illalliskutsun The Seafood Bariin ja ryhdyin järjestelemään asioita niin, että pääsimme reissuun kaksin miehen kanssa.The Seafood Bar TallinnThe Seafood Bar on merihenkinen iso ravintola, josta löytyy asiakaspaikkoja moniin erilaisiin tarpeisiin ja tunnelmiin. Tiloja yhdistää merihenkinen sisustus. Ravintolalla on kaksi terassia, toinen vilkkaalla Viru-kadulla ja toinen rauhaisalla sisäpihalla. Sisäpihan terassille kuljetaan toisen kerroksen ison ravintolasalin kautta. Ravintolasalissa on pöytiä, joista pystyy seuraamaan avokeittiön touhuja ja toisaalta rauhallisempia pöytiä kauempana keittiöstä tai vaikkapa ikkunoiden Virukadulle avautuvien ikkunoiden vierestä. Katutason baarissa voi pistäytyä drinkille. The Seafood Bar TallinnThe Seafood Bar Tallinn


Saavuimme ravintolaan aikaisessa vaiheessa iltaa, jolloin ravintolassa oli vielä hyvin rauhallista. Ystävällinen henkilökunta otti meidät vastaan. Koska ravintolassa oli tilaa, pääsimme itse valitsemaan pöytämme. Raparperi gin tonicia siemaillen ryhdyimme vaikeaan puuhaan. Nimittäin ruokalistan läpikäymiseen. Jo etukäteen olimme tehneet päätöksen siitä, että söisimme vähintäänkin erilaiset annokset. Olimme päättäneet myös, että söisimme jotain merenelävistä valmistettua ruokaa, ja jättäisimme tällä kerralla mädit, ravut ja osterit ja niin edelleen maistelematta, sillä niitä saa toisinaan kotonakin.

The Seafood Bar TallinnThe Seafood Bar TallinnAlkuruuiksi valitsimme molemmat mustekalaa; minä päädyin salaattiin ja mies kreikkalaiseen tyyliin valmistettuun mustekalaan. Lisäksi otimme paikan päällä paistetun foccacian, joka oliiviöljyineen ja suolankiteineen sopi molempien salaattiannoksiin hyvin. Värikkään kaunis salaattiannos oli hyvän makunsa lisäksi ilo silmälle. Peruna teki annoksesta varsin täyttävän, mutta se oli mielestäni aika oivaltava. Virolaiset ja suomalaiset taitavat olla perunanystäviä molemmat. Kreikkalaiseen tyyliin tarjottu mustekala-annos sisälsi pääraaka-aineen ja salaatin lisäksi kuivatuista herneistä tehtyä pyrettä. Pyreen raaka-aine selvisi meille vasta, kun ravintolatoiminnasta vastaava Mihhail pistäytyi juttelemassa kanssamme alkuruokien jälkeen. 
The Seafood Bar TallinnThe Seafood Bar TallinnMihhail kertoili meille ravintolan alkutaipaleesta, raaka-aineiden alkuperästä ja ideologiasta ruokien takana. The Seafood Bar pyrkii tarjoamaan konstailematonta ruokaa, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Raaka-aineilla tai lisukkeilla ei ole kikkailtu, vaikka makuvivahteita ruokiin onkin haettu niin Välimereltä kuin Aasiastakin. Jokaisessa annoksessa merenelävät ovat pääosassa. Simppelit annokset miellyttivät meitä. Ravintolassa on tehty pienen pieni kompromissi ruokalistassa. Pizzan täytteeksi voi valita myös salamin tai parmankinkun. Se sallittakoon. Voisin kuvitella, että meidän perheen apukokeista nirsompi olisi pulassa ilman tuota lisäystä.

Vaikka ruuissa mentiinkin pääraaka-aine edellä olisin toivonut ruokalistaan edes suuntaa-antavia mainintoja lisukkeista. Sillä ainakin meidän kohdalle kävi niin, että kalan lisäksi annoksen muutkin komponentit olivat vertaansa vailla. Erityisesti nostan esiin pääruoka-annokseni porkkanapyreen, jossa oli aivan kevyt valkosipulinen aromi ja ihana paahteisuus.  Olisin varmasti myös jättänyt grillatut kasvikset tilaamatta, jos olisin älynnyt, että annokseen kuuluu muutakin kuin pelkkä kala. Tämän olisi tietysti nähnyt verkkosivujen menusta, jossa annoksista on kuvat. Mies söi pääruuaksi kampelaa. Hän kehui erityisesti kalan kypsyyttä. Tähän en voi kuin yhtyä kalliomeriahven fileeni kohdalla. Täydellinen kypsyys ja ihana rapea kuori!The Seafood Bar TallinnThe Seafood Bar TallinnJälkiruokalista taitaa olla The Seafood Barin menuun heikoin lenkki. Tarjolla on erilaisia cup cakeja ja kakkuja. Simppelisti lautaselle aseteltu sitruunainen cupcake tai sitruunainen piirakka olivat kyllä maultaan erinomaisia, mutta asettelu jäi jotenkin vaatimattomaksi.The Seafood Bar TallinnThe Seafood Bar TallinnRuokajuomana meillä oli läpi aterian portugalilainen talon valkoviini, joka on useasta rypäleestä valmistettu Altano Douro. Hyvin helposti lähestyttävä, hedelmäinen ja hieman hapokas viini. Easy going taisi tarjoilija osuvasti viiniä luonnehtia. Henkilökunta palveli meitä ravintolassa hyvin ystävällisesti. Paikoitellen palvelu oli hieman haparoivaa, mutta selvästi se oli ystävällistä ja ripeää. 

Kokonaisuudessaan viereilu The Seafood Barissa Tallinnassa jää vahvasti plussan puolelle. Niin vahvasti, että uskallan suositella ravintolaa ja voisin palata sinne uudelleen. Samoilla linjoilla kanssani oli myös Anne 52 Weeks of Deliciousness -blogista, Sillä Sipuli -blogin porukka ja Tiina Tinskun keittiössä -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti