keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Punajuurikeitto ja vuohenjuustomousse

Punajuuri on aika haastava juures. Pidän kovasti sen mausta. Punajuuri onkin vakio komponentti uunijuureksissa. Nyt halusin kuitenkin hieman erilaisen lähestymistavan ja päätin yrittää tehdä keiton punajuuresta. Ihan niin paljon en luottanut kykyihini, että olisin uskaltanut suunnitella punajuurikeittoa pääruuaksi. Lisäksi minulla on myös vahva tunne siitä, että punajuurikeitto ei maistu lapsille. Tein keitton aikuisille alkuruuaksi. Ihan ässä keitto ei ollut, mutta kyllin hyvä, että reseptin kehtaa jakaa julkisesti.

Blogin seuraaminen onnistuu myös facebookissa. Tykkäämällä Viikonloppukokista saat ilmoituksen uutisvirtaasi uudesta päivityksestä.*

Punajuurikeitto ja vuohenjuustomousse

4-6 annosta

500 g punajuuria
pieni sipuli
vettä
muutama timjamin oksa
suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl kuohukermaa

1 dl kuohukermaa
noin 100 g pehmeää vuohenjuustoa esim. chavroux

Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Laita punajuurilohkot kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että punajuuret juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan timjamin oksa, suola, hunaja ja punaviinietikka. Keitä kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Kaada ylimääräinen neste pois kattilasta. Älä kuitenkaan heitä hukkaan saattat tarvita sitä vielä, että saat ohennettua keiton mieleiseki. Soseuta sauvasekoittmella. Lisää kerma, tarkista paksuus ja kiehauta soseutettu keitto vielä kerran ylös.

Valmista vuohenjuustomousse vaahdottamalla kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon pehmeä vuohenjuusto.

Nauti kuuma lämmittävä keitto vuohenjuustomoussen kera.

*


Jälkiviisaasti voin todeta, että ehkä olisi kannattanut kuullotella sekä punajuuria ja sipulia hieman ennen keittämistä. Tai sitten keitto olisi kannattanut valmistaa paahdetuista punajuurista. Vaikka laitoin keittoon hunajaa, en ollut saanut punajuuren makeutta esille. Hyvää keitto kyllä oli, ja se sopi loistavasti alkukeitoksi. Arvaattekin varmaan, että ylijäänyt keitto päätyi lounaaksi töihin, ja lämmitettynä, vaikkakin mikrossa, se oli itse asiassa melkein parempaa. Tämä on resepti, joka ansaitsee ehdottomasti hieman viriteltynä kokeilla uudemman kerran.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti