lauantai 21. marraskuuta 2015

Aamiaispöydän suolaiset muffinssit

Tuollainen 9-vuotias on keittiössä jo aikamoinen tekijä, ihan oikeasti. Sen huomasin viimeksi isänpäivänä. Yhdessä mietittiin mieleinen resepti suolaisiin muffinsseihin ja toteutuksesta vastasi melko omatoimisesti 9-vuotias.





*

Välimerelliset muffinssit


2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
suolaa
oreganoa
100 g leivontamargariinia ja 25 g voita
100 g kinkku kuutioita
palanen punaista paprikaa
noin 75 g fetaa
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele muffinssipelti huolellisesti. Voit käyttää myös paperivuokia kuten me teimme.

Sekoita munat, kermaviili ja suola keskenään. Lisää seokseen sulatettu rasva seokseen. Sekoita joukkoon myös pieneksi pilkottu paprika, kinkku, fetajuusto ja oregano. Lisää lopuksi jauhot, joihin on yhdistettu leivinjauhe. Sekoita huolellisesti.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

*

Minulla oli muffinsseissa apukokin rooli eli sulattelin rasvaa ja pilkoin paprikaa. Muffinsseista tuli tosi mehviä ja ne maistuivat hyvin lämpiminä aamiaisella. Ylijääneitä popsittiin sitten  myöhemmin päiväkahvilla ja taisi niistä riittä koululaiselle välipalaksikin. Hiivaleipäjauhoja käytettiin, koska niitä oli jäänyt juuri sopiva määrä pyörimään pussin pohjalle. Samasta syystä taikina tehtiin valtaosin margariinista, vaikka yleensä meillä leivotaan voista.

Vaikka muffinssien valmistuksessa olin vain avustavissa tehtävissä, tekemistä riitti. Arvaattehan, että myös sille 6-vuotiaalle piti keksiä tärkeitä tehtäviä. Pöydän kattaminen ei ole tärkeä tehtävä. Onneksi kananmunien rikkominen on. Kananmunat tulivat frittattaan, joka tehtiin niin ikään paprikasta, kinkusta ja fetasta. Yhden ohjeen löydät täältä. Frittata on uusi ihana tuttavuus, jota meillä on nyt laitettu aamiaiseksi, lounaaksi, kevyeksi päivälliseksi ja iltapalaksin. Tällä kerralla frittata ja muffinssit tarjottiin aamiasbrunssilla isänpäivänä. Brunssi oli päivänsankarin toive. Meillä toteuttajilla oli vapaat kädet.









2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköiset brunssitarjoilut, minulle maistuisi myös muutama tuollainen muffinssi. Hienoa, kun keittiöstä löytyy useampikin noin näppärä kokki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Brunssi on paras mahdollinen tapa viettää vapaapäivän aamua.

      Poista