perjantai 2. lokakuuta 2015

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Viikonloppukokki on syönyt niin paljon kaalia, että päätin vaihtaa toiseen sesongin raaka-aineeseen punajuureen. Marinoitu punajuuri on loistava komponentti vaikkapa salaattiin.








*

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti punasipulivinegretillä


punajuurta

marinadi:
oliiviöljyä
balsamicoa
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
timjamia

vuohenjuustoa
salaattia

vinegretti:
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa
hunajaa
mustapippuria
pieneksi hienonnettua punasipulia

Keitä ensin punajuuret kypsiksi. Anna punajuurten jäähtyä ja kun sormet kestävät, kuori punajuuret ja lohko ne kulhoon, johon marinadin ainekset on sekoitettu. Anna mausta vähintäänkin puolituntia. Punajuuria voi samalla vaivalla valmistaa myös isomman satsin ja käyttää lisukkeena muidenkin ruokien kanssa. Ne säilyvät muutamia päiviä jääkaapissa oikein hyvinä. Itse asiassa maut vähän tasoittuvat, jos ehtivät olla marinadissa pidempään.

Vinegretti valmistuu helposti pilkkomalla punasipuli aivan pieneksi ja lisäämällä muut aineet kulhoon. Öljyn ja viinietikansuhde on helppo muistaa. Hyvää tulee kun käyttää öljyä 2 osaa ja etikkaa 1 osan.

Paista vuohenjuustokiekkoja kuumalla paistinpannulla molemmin puolin niin, että ne saavat hieman väriä.

Kokoa salaatti mieleisestäsi salaatista, marinoidusta punajuuresta ja lämpimästä vuohenjuustosta. Mausta salaatti vinegretillä ja nauti. Lasi punaviiniä salaatin kera tekee nautinnosta lähes täydellisen.

*








Syksyinen salaatti sopii loistavasti, vaikkapa perjantai-illan iltapalaksi. Työviikon jälkeen se on helppo valmistaa. Punajuurten kypsyminen ottaa vähän aikaa, mutta silloin ei tarvitse olla aktiivisesti tehdä mitään. Punajuurten kypsymisen ajaksi voi vaikka oikaista sohvalle lukemaan. Parasta vuohenjuustoa olisi juuri tuollainen paksu chevre, joka kuvassakin näkyy. Onnistuin hankkimaan sitä juustoautolta toripäivänä. Markettijuustoillakin kyllä onnistuu. Jos kaapissa olisi ollut, olisin lisännyt salaattin vielä pähkinöitä.

2 kommenttia:

  1. Syksyn parhaita makuja, punajuuri ja vuohenjuusto, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurella ja vuohenjuustolla pärjäisi pitkälle. Ehdottoman herkullista.

      Poista