torstai 8. lokakuuta 2015

Suppilovahvero-munakasrulla

Näillä main sienivuosi on ollut kehnonpuoleinen. Koriin on jäänyt vain muutamia orakkaita, kanttarelleja ja pari hassua tattia. Lampaankääpiä jäin oikein kaipaamaan. Säilöttäväksi ei ole jäänyt juuri mitään. Viikonlopun perinteinen sieniretki tuotti ihan hyvän saaliin suppilovahveroita. Tällä kerralla jäi vähän säilöttäväksikin, mutta osa syötiin tuoreeltaan. Tuoreet sienet ovat kausiherkkuna melkeinpä harvinaista luksusta.








*

Suppilovahvero-munakasrulla


6 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
loraus ruokaöljyä

täyte
7 dl tuoreita suppilovahveroita
keltasipuli
sellerinvarsi
1/2 suippopaprika
1/2 pakettia pekonia
timjamia
ripaus suolaa
tilkka öljyä
nokare voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl voita

päälle
juustoraastetta

Valmista ensin munakasmassa sekoittamalla munat, maito ja mausteet. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on kypsää.

Sillä aikaa kun munakas kypsyy uunissa valmista täyte. Laita kuivalle pannulle pilkotut sienet ja kiehauta nesteessään. Siirrä sienet vähäksi aikaa sivuun. Laita öljy ja voi kasariin. Lisää kasvikset ja kuullotta sekoitellen. Lisää pieneksi pilkottu pekoni ja kiehautetut sienet. Kun pekoni on kypsää, lisää jauhot ja maito ja sekoita hyvin. Kiehauta kastike ja mausta timjamilla ja suolalla.

Kun munakas on kypsynyt, nosta pannu pois uunista ja kumoa munakas varovasti toiselle leivinpaperille. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri munakas leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä saumakohta rullan alle. Nosta täytetty rulla uudelleen uunipellille. Ripottele rullan päälle juustoraastetta, ja laita rulla vielä vähäksi aikaa uuniin. Munakasrulla on valmis, kun juusto on sulanut.

*















Söimme munakasrullaa mieheni kanssa tuhdimmaksi iltapalaksi, kun varsinainen iltaruoka jäi arjen kiireen keskellä välistä. Joissakin munakasrullien ohjeissa munakasmassaan lisästään pienimäärä leivinjauhetta, mutta näköjään rulla onnistuu ilmankin. Lapsille paistelin paistinpannulla munakkaan jo päivällisaikaan. Nirsolle ilman sieniä, extra paprikalla ja kulinaristille ilman paprikaa, extra sienillä. Aina ei mene ihan yksiin.

Munakas, uunissa tai paistinpannulla, on siitä hyvää ruokaa, että siihen löytyy ainekset meidän kaapeista aina. Täytteeseen voi käyttää ylijääneitä kastikkeita, kuten tein kerran kesällä. Myös jääkaappiin hautautuneet juustonpalat on helppo hyödyntää munakkaan raaka-aineena. Täytteen ei ole pakko olla kastiketta, mutta minusta kastike toimii täytteenä paremmin kuin irralliset raaka-aineet. Kastike on helpompaa levittää ja toisaalta munakasrullaa on helpompi leikata ja syödäkin kun täytteen ainekset on keitetty kastikkeeksi. Isosta munakasrullasta jää aina lounasevästä, jonka voi töissä näppäristi lämmittää mikrossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti