sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Limeposset - maailman helpoin jälkiruoka

Posset on maailman helpoin jälkiruoka. Valmistusmetodi on hyvin yksinkertainen. Kermaa ja sokeria keitettään kattilassa. Lopuksi seokseen lisätään happoa, joka hyydyttää seoksen muutaman tunnin jääkaappi säilytyksessä. Sitruksella hyydyttäminen on laiskalle kelpo vaihtoehto. Ja ainakin meillä löytyy aina jääkaapista, joka sitruunaa tai limeä. Usein molempia. En aluksi meinannut uskoa, että kerma hyytyy pelkällä hapolla, mutta totta se on. Aina ei tarvitse pelailla liivatteen kanssa. 


limeposset


*

Limeposset

4 annosta

2 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria

0,75 dl limen mehua

koristeluun 
tummaa suklaata

Laita kerma ja sokeri kattilaan. Keitä sekoitellen noin viisi minuuttia. Seoksen ei tarvitse kiehua kovasti vaan ennemminkin se voi olla juuri ja juuri kiehumispisteen alapuolella.

Ota kattila pois levyltä ja kaada limen mehu keitetyn kerman sekaan. Annostele kerma tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään. Posset hyytyy yleensä noin 3-5 tunnissa.

*

Posset on parhaimmillaan tuhdin aterian jälkiruokana. Pieni täyteläinen, mutta kirpeä jälkiruoka ei enää juuri täytä vatsaa, mutta se on juuri sellainen makupala, jota aterian päätteeksi kaipaa. Olen kokeillut tehdä possetin erilaisilla hapoilla. Kotimaiset marjat ovat suosikkejani kerman hyydyttäjinä. Täältä blogistakin löytyy ohjeet tyrnipossettiin, raparperipossettiin ja mustaherukkapossettiin, jota innostuin kokeilemaan, kun eräs instaseuraaja sitä ehdotti.  

Viikko vielä töitä ja sitten on hiihtoloma. Eteläsuomalaisen silmin keli ei vaikuta lupaavalta, mutta onneksi on taas mahdollisuus lähteä Lapin lumoihin. Jos blogi päivittyy vähän vaihtelevalla vaudilla, kannattaa ottaa Viikonloppukokki seurantaan myös instagramissa ja facebookissa.


limeposset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti