lauantai 14. heinäkuuta 2018

Salaattia mansikasta, tomaatista ja vesimelonista uniikilta lautaselta

Mansikkaa on näihin aikoihin päivän jokaisella aterialla. Aamiaisella jogurtin kanssa, päiväkahvilla kakussa, jälkiruokana jäätelön kyljessä ja teinpä mansikasta drinkinkin. Daiquirin ohje kaipaa vielä vähän viilaamista. Ja onhan mansikkaa ihan ruuallakin. Mansikka sopii loistavasti salaattiin esimerkiksi burratan tai sinihomejuuston kanssa. Viimeisimmässä versiossa yhdistin mansikan tomaatin, vesimelonin ja mozzarellan kanssa. Lisää makua ja väriä hain yrttitarhasta. 


Salaattia mansikoista, tomaatista ja vesimelonista
*

Salaatti mansikoista, tomaatista ja vesimelonista


250 g mansikoita
250 g vesimelonia
250 g tomaatteja
250 g mini mozzarellaa

tuoreita yrttejä esimerkiksi oreganoa ja minttua

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
ripaus sokeria
hieman suolaa
mustapippuria myllystä

Pilko tomaatteja, mansikoita ja vesimeloneja mieleisesi kokoisiksi palasiksi. Lisää salaatin joukkoon mozzarella-pallot ja tuoreet yrtit. Sekoita.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin päälle.

Tarjoile lisukkeena kesäisellä grilliaterialla. Sopii kanan, kalan ja lihan kanssa.

*


Salaattia mansikoista, tomaatista ja vesimelonista

Salaattia tuli hieman neljälle, kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, aika reilu annos. Meillä oli pöydässä paljon muutakin. Salaattia syötiin myös seuraavana päivänä, mutta se ei ollut enää yhtä hyvää kuin tuoreeltaan. Nestettä oli kertynyt runsaasti ja mozzarella oli ottanut itseensä väriä. Maku oli edelleen kohdillaan.

Salaatti on muuten aseteltu kauniille lasilautaselle, johon liittyy vähän tarinaa ja mukavia muistoja. Olimme aiemmin keväällä työporukalla Riihimäellä Lasistudio Mafka & Alakosken elämysillassa. Lasitaiteilijoiden asiantuntevassa opissa pääsimme kokeilemaan lasinpuhallusta. Lautaseni on itse suunniteltu ja puhallettu! Mitä nyt lasitaiteilija Marja Hepo-Aho vähän auttoi. Suosittelen lämpimästi tutustumista lasinpuhallukseen ja tämän hetken suomalaiseen lasidesigniin. Suupuhallettu lasi on kaunista ja uniikkia.Salaattia mansikoista, tomaatista ja vesimelonista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti