maanantai 9. heinäkuuta 2018

Vesimelonijää - Niksi-Pirkka -tasoinen vinkki viikon alkuun

Kirjoittelen ihan nopeasti hauskan kesäisen vinkin, jota voi hyödyntää juhlissa tai ihan muuten vaan. Vesimelonijää ei ole edes resepti, se on melkein kuin Niksi-Pirkan niksi, hauska ja yksinkertainen. 


vesimelonijaa*

Vesimelonijää


vesimelonia
coctail-tikkuja

Leikkaa vesimelonista ohuita siivuja ja ota piparkakkumuotilla mieleisesi muotoisia paloja  vesimelonista Halutessasi voit lävistää palan coctail-tikulla. Pakasta vesimelonijäät ja tarjoile sellaisenaan kylminä tikkareina tai jääpaloina juomassa.

*

Tein vesimelonijäitä jo joitakin viikkoja sitten, kun ystävät olivat tulossa kylään. Tarkoitus oli tarjota jäät lasten alkujuomissa. Siinä tohinassa unohdin jäät pakastimeen, mutta ovat ne tulleet käytetyiksi muutenkin. 


vesimelonijaa


Kuvan lasissa on melonijäiden lisäksi vettä (suomalaista kraanavettä), sitruunanviipale, mansikkaa, minttua ja sitruunamelissaa. Ihan raikas kesäjuoma. Meidän koululaiset ovat kasvaneet jo sen vaiheen yli, kun juomaa tärkeämpi oli hieno lasi. Nykyään silläkin on merkitystä, mitä lasissa on. Pelkkä vesi alkujuomissa tuskin olisi illanistujaisissa riittänyt, mutta lomamatkalta palanneena ja pullovettä reilun viikon juoneena kraanavesikin on arvossaan.


vesimelonijaa

Tässäpä pikainen kesätervehdys lomalaiselta! Päivä on kulunut matkasta palautuen ja pyykkiä pesten - kuinkas muutenkaan. Montenegro oli hieno kohde ja siitä lisää myöhemmin. Vaikka matka on ohi, onneksi loma jatkuu. 

2 kommenttia:

  1. Tämä oli niin ihana idea, että oli pakko jakaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Näillä helteillä viilennystä yrittää keksiä joka paikasta.

      Poista