keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Mango-currykastike grillatulle broilerille

Olen hehkuttanut jo useaan otteeseen mango-currykastiketta ja nyt siihen on tulossa myös resepti. Kaikki lähti alkujaan liikkeelle kauhistelusta, jonka aiheutti valmis mango-currykastike. Ainesosaluettelossa enin osa raaka-aineista on erilaisia lisä-, väri- ja säilöntäaineita. Onneksi valmiille on olemassa vaihtoehto: itse tehty. Resepti vaati hieman tuotekehittelyä, mutta onnistunut yhdistelmä on löytynyt. Mikään kokeiluista ei ole ollut huono, mutta parhaimpaan lopputulokseen pääsee keventämälä majoneesia turkkilaisella jogurtilla.mangocurrykastike


*

Mango-currykastike ja grillatut  broilerin ohuet fileeleikkeet


500 g broilerin ohuita fileeleikkeitä
suolaa
mustapippuria
grillauskastiketta

Ota leikkeet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Valmista ensin kastike ja ryhdy grillauspuuhiin vasta sitten, kun kastike on jääkaapissa vetäytymässä.

Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla. Ota leikkeiden pintaan väriä grillissä suoralla lämmöllä ja siirrä epäsuoraan lämpöön kypsymään. Sivele kypsymisen aikana mieleiselläsi grillauskastikkeella.

Mango-currykastike


mango
1 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
limen mehu
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl currya
suolaa myllystä
(1 tl ruokosokeria)


Leikkaa mangon hedelmäliha tehosekoittimeen tai vastaavaan. Lisää sekaan muut ainekset ja soseuta tasaiseksi.

Maistele, että maut ovat kohdillaan. Toisinaan kastike saattaa tarvita hieman makeutusta riippuen ilmeisesti limen mehun määrästä ja mangon makeudesta. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarkista maku vielä vetäytymisen jälkeen. Saattaa olla, että joudut säätämään suolan tai sokerin kanssa. Tulisuutta kaipaavien kannattaa lisätä savupaprikaa rennommalla kädellä. Tämä resepti on tuunattu sellaiseksi, että maistuu myös lapsille, jotka eivät yleensä pidä tulisesta.

*

Mango-currykastiketta on meillä testattu myös grillatun possun sisäfileen kanssa ja broilerihampurilaisen kastikkeena. Viimeiset tipat valutettiin kastikkeeksi salaatille. Varsin monikäyttöistä kastiketta siis. Valmis soossi säilyy ainakin muutamia päiviä jääkaapissa, ellei se kulu yhdeltä istumalta loppuun.


mangocurrykastike


Blogissa on ollut hiljaiseloa kuluneen heinäkuun ajan monestakin syystä. Ensinnäkin varmasti siksi, että olemme lomailleet ja reissanneet Lapissa ja Montenegrossa. Molemmista on tulossa blogiin matkakertomusta, kun vain maltan istahtaa koneelle ja käydä läpi valokuvat. Toinen syy onkin säät: on niin kaunista ja lämmintä, ettei malta istua sisällä ja kirjoittaa blogia. Ja melkein siinä ruuanlaitossakin mennään sieltä mistä aita on matalin.

Olen minä sentään kokannut, ja matkakertomusten lisäksi olen aikeissa kirjoittaa ainakin ajvarista, joka on tuliainen Montenegrosta sekä kaalisalaatista, joka sopii lisukkeeksi ihan kaikille kesäisillä sapuskoille. Ja vielä on kesää jäljellä, vaikka loma vetelee viimeisiään. Seuraava kesä-kiva on tiedossa jo loppuviikosta, kun kotikaupungissa on festarihumua koko viikonlopun. Nähdäänkö Musareilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti