keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Mäti-munakupit starttaavat pääsiäisruokien suunnittelun

Tässä kuussa on pääsiäinen. Ruokajuhlista suurin, sanon minä! Tai ainakin erilainen kuin toinen suuri ruokajuhla joulu. Pääsiäiseen liittyy vähemmän perinteitä ja vanhoja kaavoja ainakin meillä. Rennompi pääsiäinen antaa luvan irrotella enemmän. Selaillessani vanhoja lehtiä silmiini osui mäti-munakuppien ohje. (Glorian ruoka ja viini 8/2015). Kananmunan ja mäti on loistava pari. Viime keväänä tuli tarjottua useamman kerran soijamarinoituja munia mädin kanssa. Testimielessä meille mäti-munakupit alkupalaksi. Ajattelin nimittäin, että mäti-munakupit olisivat loistavaa tarjottavaa pääsiäisbrunssille.


mäti-munakupit





*

Mäti-munakupit


4 kananmunaa
70 g mätiä
pieni palanen fenkolia
2 tl sitruunanmehua
1 tl sokeria
suolaa
hapankorppu
muutama tillinoksa

vähän voita vuokien voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Höylää tai leikkaa fenkolista ohuen ohuita siivuja. Purista fenkolin päälle sitruunan mehu ja ripottele sokeri. Pyöräytä myös myllystä ihan vähän suolaa.

Voitele uunin kestävät kupit ja riko niihin kananmunat. Kypsennä uunissa. Jos haluat, että keltuainen jää löysäksi 9 minuuttia on hyvä aika. Kovaksi muna kypsyy 12 minuutissa. Kypsymisaikaan vaikuttaa paljon uunin teho ja annosvuokien koko. Kannattaa tarkkailla miten oma uuni käyttäytyy.

Rouhi hapankorppu muruiksi.

Kun munat ovat kypsyneet, lusikoi annoskuppeihin munien päälle fenkolia, hapankorppurouhetta ja tilliä. Koristele tillillä ja tarjoile heti.

*

Alkuruoka oli niin hitti kokeilu, että tein toisen testierän heti seuraavana päivänä. Ja kyllä, kyllä näitä voi tarjota pääsiäsibrunssilla. Minä tein mäti-munakupit kirjolohen mädistä, mutta varmaan muidenkin kalojen mäti käy yhtä hyvin. Seuraavaksi taidan testata mämmin, sen maku on vuoden varrella unohtunut. Eihän ole liian aikaista fiilistellä pääsiäistä?


mäti-munakupit



mäti-munakupit



4 kommenttia:

  1. Kiitos minulle heti 9 minuutin munamätikippo, ihan superherkullinen idea! Milloinkahan oppisin syömään mämmiä, mutta onneksi on muitakin pääsiäisen herkkuja tarjolla : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mämmi on herkkua, mutta ymmärrän hyvin, ettei se maistu kaikille :) Mukavaa loppu viikkoa :)

      Poista
  2. Olispa ihan mun makuun tämä kippo. Laitan ohjeen muistiin pääsiäistä ajatellen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos posteista Kaura :) Munakippo sopii kyllä moneen saumaan myös pääsiäiseen.

      Poista