perjantai 9. helmikuuta 2018

Helpompi arki: testissä Ruokaboksi ja lukijoille alekoodi

Olin tosi innoissani mahdollisuudesta testata Ruokaboksia. Vai miltä teistä tuntuisi laatikollinen raaka-aineita kotiin kuljetettuna? Ruokaboksi on enemmän kuin pelkkä kauppakassi kotiovelle toimitettuna. Ruokaboksi tarjoaa helpotusta arkiruuanlaittoon. Boksi sisältää raaka-aineet ja reseptit joko kolmeen tai neljään monipuoliseen kotiruoka-ateriaan riippuen siitä kuinka tilausta tehdessä valitsee. Ruuat on suunniteltu siten, että syötävää riittää kahdelle aikuiselle ja 2-3 lapselle. Tämän postauksen kuvituskuvat ovat viikon 6 ruokia.ruokaboksi, yhteistyö
Tuloillaan inkiväärilohta parsakaalilla ja porkkanoillaBoksi tilataan keskiviikkoon mennessä helposti verkossa, ja se toimitetaan tilaajan kotiovelle maanantai-illan aikana. Ruokaboksin www-sivuilla on aina kuluvan ja muutaman seuraavan viikon reseptit näkyvillä. Ei tarvitse tilata sikaa säkissä. Reseptit toimitetaan tilauksen jälkeen myös sähköpostiin, ja onpa reseptivihkonen vielä boksissakin. Ruokaboksin tilaus ei ole elinkautinen sitoumus, vaan jatkuvaakin tilausta on helppo itse hallinnoida. Tilauksen voi laittaa jäähylle, jos tulevan viikon ruuat eivät natsaa omaan makumaailmaan tai esimerkiksi lomaviikon ajaksi.

Kun maanantaina tulin töistä kotiin, boksi odotti minua keittiössä. Lapset olivat ottaneet sen vastaan. Tunnelma oli vähän kuin jouluaattona. Tässä viikon varrella olen tullut vakuuttuneeksi siitä, miten hyvä juttu tällainen palvelu on. Arkiruuanlaitto ei minulle ole ollut ongelma tähänkään saakka, mutta ennakointia se vaatii. Toiminkin paljolti siten, että kokkaan viikonloppuna lähes soppatykin kokoisissa astioissa ruokia, joita sitten lämmitetään viikon varrella. Usein sitä urautuu samoihin, vaikkakin ihan terveellisiin ja monipuolisiin, ruokiin, raaka-aineisiin ja makuihin. Ajattelenkin, että rutiinien ravisteleminen oli itselle yksi positiivisimmista asioista tässä kokeilussa. Muita positiivisia huomioita kokosin ihan listaksi. Ja rehellisyyden nimissä on kerrottava, että lopussa on pari miinustakin.ruokaboksi, yhteistyö
Raaka-aineet dijonkanaan. Omasta kaapista ei tarvittu kuin suola, pippuri ja oliiviöljy

ruokaboksi, yhteistyö
Ruokaboksissa on myös kuvallinen resepti

ruokaboksi, yhteistyö
Dijonkanaa, paistettuja herkkusieniä ja maissia
 • Plussat
  • Suuri osa pakkauksen tuotteista oli kotimaisia ja osa luomuakin. Raaka-aineiden laatuun on selvästi panostettu muutenkin panostettu. 
  • Raaka-aineita ei oltu turhaan kiedottu muoviin ja muuhun pakkausmateriaaliin, vaan esimerkiksi kasvikset olivat sievästi paperipusseissa
  • Neljän aterian kokonaisuus oli vaihteleva ja monipuolinen. Pääruuan raaka-aineina olivat kana, kala, kasvis ja nauta. Kokonaisuus sisälsi myös lisäkkeen pääruualle
  • Lähes kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyivät boksista. Kotoa tarvittavat raaka-aineet on selvästi lueteltu ja ne ovat sellaisia, jotka oikeasti löytyvät joka kodista esim. suola, pippuri ja ruokaöljy.
  • Reseptit oli kirjoitettu selkeästi ja annokset on koekokkauksen yhteydessä kuvattu.
  • Ruokien valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Valmistaminen onnistuu oikeasti työpäivän jälkeen arki-iltana. 
  • Ruokaa oli reilusti. Nelihenkinen perhe (2 aikuista ja 11- ja 8-vuotiaat lapset) todella tuli kylläiseksi aterioista ja muutamasta kokonaisuudesta jäi lounasta töihin otettavaksi


ruokaboksi, yhteistyö
Linssi-perunasoselaatikko oli viikon 6 kasvisruoka • Miinukset
  • Ruokaboksin toimitusalue kattaa tällä hetkellä pääkaupunkiseudun, Tampereen ja muutamia lähikuntia. Toivottavasti toimitusalue laajenee pian!
  • Hinta ei voi sanoa edulliseksi. Tosin on muistettava, että Ruokaboksissa maksetaan koko palvelusta, joka pitää sisällään laadukkaat raaka-aineet, reseptiikan ja kotiinkuljetuksen. 
  • Ruokaboksi ei kokonaan poista kaupassakäymisen vaivaa. On hankittava aamu-, ilta- ja välipalat.

ruokaboksi, yhteistyö
Yksi suurimpia tunnustuksia sai inkiväärilohen parsakaali. Apukokin mielestä hyvää!


Kuten huomaatte plussien luettelo on huomattavasti pidempi kun miinuksien. Uskoisin, että toimitusalueen laajentuessa tulen aina silloin tällöin tilaamaan Ruokaboksin. Siksi toivoisinkin, että Valkeakoskeltakin osoitettaisiin kiinnostusta palvelua kohtaa. Ilman kysyntää tuskin syntyy tarjontaakaan. Ihan naapurikuntaan boksin saa jo tilattua. 

Oman perheen kohdalla näkisin ruokaboksin toimivan oman parhaiten esimerkiksi lomien jälkeen, jolloin arki rytisee päälle oikein todella. Sama tilanne on myös silloin, kun ihan tavallinen viikonloppu on vietetty jossakin muualla kuin kotona, eikä arkeen ole ehtinyt varautua.

Ja sitten se alekoodi, jota pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai sen lähikunnissa asuvat lukijat pääsevät hyödyntämään. Alekoodi viikonloppukokki15 on voimassa 28.2.2018 saakka. Käyttämällä alekoodin ensitilauksen yhteydessä saat 15 € alennuksen ruokaboksista.ruokaboksi, yhteistyö
Pieni laatikko, suunnaton apu arkeen!


Yhteistyössä Ruokaboksi

2 kommenttia:

 1. Samainen ruokaboksi on ollut testissä meilläkin : )
  Tykkään näiden palveluiden ideasta koota perhe yhteen ja maistella uusiakin makuja. Itse näen, että boksista voi tulla säästöäkin, ei sorru mielitekoihin tai heräteostoksiin, kun ei tarvitse käydä kaupassa. Voin kyllä suositella kiireisille perheille ja varsinkin sellaisille, jossa teinit ovat kiinnostumassa ruoanlaitosta. Reseptit olivat kivan houkuttelevia ja maut kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ehdottomasti hyvä juttu! Minä taisin pitää eniten tuosta kasvisvaihtoehdosta. Niin sitä on urautunut omiin kuttuihin, että ei ole tullut mieleenkään tehdä linssinolognesea.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista